Crypto Hacker
Hack

Gestolen Ethereum van Deribit-hack verplaatst naar Tornado Cash mixer

Onlangs werd de cryptocurrency exchange Deribit nog met succes gehackt; één van hun hot-wallets kon hierdoor gecomprimeerd worden. In de nasleep hiervan wordt de gestolen $28 miljoen nu naar de gedecentraliseerde crypto-mixer Tornado Cash gestuurd.

In 17 transacties naar Tornado Cash

Er zijn nu in totaal 1.610 Ethereum (ETH), of zo’n €2.5 miljoen, in 17 afzonderlijke transacties naar Tornado Cash gestuurd. Dit blijkt uit gegevens afkomstig van de Ethereum-blokverkenner genaamd Etherscan.

Naar verluidt werd het geld al verplaatst slechts enkele dagen nadat de hack had plaatsgevonden, maar is ook slechts een klein deel van alle gestolen ETH. In totaal heeft de hacker namelijk nog 7.501 Ethereum (of circa €11.8 miljoen) op het crypto-adres staan. In eerste instantie werd er na de hack 9.080 ETH naar het adres gestuurd, waar nu dus nog het grootste deel van over is.

Ook het blockchain-analyseplatform PeckShield heeft de eerste transactie, op 5 november, gerapporteerd. De eerste transactie bevatte echter ‘slechts’ €350.000 aan tokens.

De recente hack

Op 2 november werd het platform met succes aangevallen, waarbij in totaal ongeveer €28 miljoen gestolen kon worden in verschillende cryptocurrencies. Dit kon omdat er een hot-wallet van de exchange met succes aangevallen werd en hierdoor overgenomen werd door de hacker.

Om de beveiliging te garanderen werden alle opnames op het platform tijdelijk stopgezet. Alle verliezen worden door het platform gedekt, wat op zichzelf weer een goed teken is. Om de veiligheid beter te garanderen, zijn alle hot-wallets van het bedrijf gemigreerd naar het digitale activabeveiligingsplatform genaamd Fireblocks.

Deribit benadrukte als slot dat gebruikers geen geld naar hun vorige BTC-, ETH- en USDC-adressen moeten sturen, maar in plaats daarvan juist hun nieuwe Fireblocks-stortingsadressen moeten gebruiken.

Hack nieuws

Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Omvangrijke cyberaanval door Akira treft wereldwijd meer dan 250 organisaties
Grote Beveiligingsinbreuk treft Grand Base
Meer nieuws

Meest gelezen

Dit is waarom de Bitcoin koers zakt
Bitcoin koers kan dalen naar $42.000 na de BTC Halving
Wat veroorzaakt de crash van de Bitcoin koers?