Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

GitHub gaat Bitcoin-code in een Arctische berg begraven

GitHub heeft besloten om stapels open-source code, waaronder ook de Bitcoin Core, op te slaan in een ijzige berg in Svalbard, Noorwegen. Alhoewel dit een vrijwel onbewoonbaar gebied in de Arctische bergen is, lijkt dit een veilige plaats voor de opslag van de source-code van cryptocurrencies.


Beschermen technologische geschiedenis

Dit is een onderdeel van GitHub’s archiveringsprogramma voor het beschermen van een belangrijk deel van de technologische geschiedenis. Om dit te bevorderen zal er ook een momentopname van alle code worden gekopieerd op filmspoelen en worden opgeslagen in stalen containers. Hiermee probeert het bedrijf de technologie voor minstens 1000 jaar veilig en ongedeerd te houden.

Om dit mogelijk te maken is het team hard bezig met de voorbereidingen van deze uitdagende activiteit. De eerste lading die in de berg zal worden opgeslagen is gepland voor eind april. Onderstaande Google Maps afbeelding laat de berg zien waar het zal worden opgeslagen.

Bron: Google Maps

Cryptocurrency-projecten op GitHub

Alhoewel GitHub heeft aangegeven de Bitcoin Core op te slaan, wordt een heel groot gedeelte van alle cryptocurrency-projecten die op GitHub zijn opgeslagen ook opgenomen. Hieronder vallen ook het Lightning Netwerk van Bitcoin (BTC) en de code achter andere cryptocurrencies, zoals Ethereum (ETH) en Dogecoin (DOGE).

Ontwikkelaars van deze crypto-projecten zijn naar verluidt groot fan van dit nieuwe initiatief. Zo wordt hierdoor een back-up gemaakt van de opgeslagen projecten. De Ethereum-ontwikkelaar Ligi laat weten hier blij mee te zijn. “Hoe meer back-ups er zijn, des te beter het is”, laat Ligi weten.


Bezorgdheid

Toch wordt er een kleine bezorgdheid geuit door diverse ontwikkelaars. Zo zijn dit soort elektronische records namelijk erg kwetsbaar. Hierdoor zou het kunnen helpen om sommige onderdelen op papier op te slaan, zodat dit minder snel verloren zal gaan.

Het is echter niet alleen bezorgdheid, maar ook juist blijdschap. Zo biedt dit archief de potentie om technologie voor 1000 jaar op te slaan. Hiermee kunnen de mensen over 1000 jaar achterhalen wat cryptocurrency nou eigenlijk in hemelsnaam was en hoe dit werd ontwikkeld. Hiermee is het hele project erg fascinerend geworden.


Grenzen voor opslaan technologie

Alhoewel technologische historische gaten kunnen worden gedicht door dit soort projecten, zijn er wel grenzen voor het opslaan van technologieën. Zo is het meest moderne technologische object nu over 100 jaar niet meer logisch voor programmeurs. Dit doordat technologie zich voortdurend blijft ontwikkelen.

Om deze reden heeft Jason Teutsch, oprichter van het ETH-infrastructuur project Truebit, toegelicht dat er veel uitleg moet komen bij de code die wordt opgeslagen in de bergen. Hierdoor kan men over 1000 jaar zonder teveel problemen achterhalen wat men heeft ontwikkeld.

“De sociale, economische, regelgevende en academische gegevens die motivaties en middelen weergeven voor de ontwikkeling van code, kunnen over 1000 jaar belangrijker zijn dan de code zelf”, aldus Jason Teutsch.

 

Bitcoin nieuws

Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto Australiërs kunnen bij 175 pompstations benzine kopen met crypto
Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes Bitcoin en altcoins dippen na publicatie Fed Minutes
Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt Voormalig Goldman Sachs bankier legt uit waarom Wall Street Bitcoin niet begrijpt
Meer nieuws

Meest gelezen

Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge Ethereum koers doorbreekt $2000 in aanloop naar de Merge
Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam Nieuwe Shiba Inu-game is een hit in Vietnam
Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam Shiba Inu rolt Shiba Eternity-game uit in Vietnam
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten