Bitcoin Nieuws

Glassnode: Bitcoin consolidatie is stilte voor de storm

Hoewel de Bitcoin prijs de afgelopen weken vast zit in een smal prijsbereik, wijzen verschillende belangrijke statistieken op een positieve trend. Dit laat Glassnode zien in zijn nieuwste weekrapport.


Stilte voor de storm

“De afgelopen week opende de BTC koers op een hoogtepunt van $35.128 maar zakte de prijs vervolgens weer naar een dieptepunt van $32.000. Deze prijsactie begint te voelen als de stilte voor de storm, aangezien uitermate stil is in zowel spot- als on-chain-statistieken, “merkten de onderzoekers van Glassnode op.


BTC-miners herstellen van het Chinese verbod

Glassnode wijst bijvoorbeeld op vroege tekenen van herstel van de hashsnelheid van Bitcoin na China’s hardhandig optreden tegen BTC-mining, waardoor lokale mine-pools offline moesten gaan of naar het buitenland moesten verhuizen. De stijgende hash-rate zou een voorteken kunnen zijn van bullish sentiment, zo merkten de onderzoekers op.

Volgens het rapport is de hash-snelheid van Bitcoin enigszins hersteld, namelijk van een daling van 55% tot een daling van 39%. Als de statistiek op dit niveau blijft, zou dit betekenen dat bijna een derde van de hash-kracht die offline ging door de inperking van China, weer online is.

Als de hash-snelheid snel herstelt, kan dit betekenen dat een groot aantal miners hun apparatuur hebben verplaatst. Dit zou kunnen betekenen dat de verkoopdruk van de miners weer af zal nemen aangezien ze zich geen zorgen meer hoeven te maken over hun inkomsten. Volgens Glassnode is dit ook te zien in het aantal Bitcoins dat de miners vasthouden in hun wallets.


Investeerders zijn niet meer angstig

Een andere indicator die er steeds beter uit begint te zien is het aantal BTC-tokens dat van exchanges afgehaald wordt. Het is namelijk zo dat hoe meer Bitcoins van exchanges af worden gehaald des te groter is de kans dat de munten niet snel worden verkocht. Ze worden dan namelijk naar cold-wallets gestuurd.

Tijdens de enorme marktcrash van bijna 50% zagen we dat investeerders massaal hun Bitcoins naar exchanges begonnen te versturen om de mogelijkheid te hebben de munten te verkopen. Nu BTC in rustiger vaarwater is gekomen zien we juist het omgekeerde gebeuren, en dat is een goed teken.

Genoeg positieve voortekenen dus, alleen lijkt de koers nog altijd niet uit zijn krappe bereik te kunnen breken. Voor investeerders is het nu van belang om het $35.000-niveau in de gaten te houden. Mocht BTC hier doorheen weten te breken, dan lijkt een grotere uptrend weer mogelijk.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste crypto nieuws? Download de Newsbit App:

appstore
playstore

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten