Ethereum merge
Ethereum

Glassnode: ‘Minder dan 1 procent van Staked Ether verkocht na Shanghai-upgrade’

Het blockchain-analysebedrijf Glassnode weet altijd met interessante informatie en data over de grootste projecten te komen. Ook nu weer is Glassnode de eerste die met concrete data komt over de Shanghai-upgrade voor Ethereum, waarmee er in theorie 18,1 miljoen Ethers op de markt kunnen komen. Volgens Glassnode komt er in de eerste week na de upgrade slechts 170.000 Ethereum op de markt.

170.000 Ethereum

Het gaat hierbij om 100.000 Ethereum (ongeveer 190 miljoen dollar) aan staking-beloningen en 70.000 Staked Ethereum (ongeveer 133 miljoen dollar), zo voorspelt het blockchain-analysebedrijf in een rapport van 11 april. Glassnode onderbouwt zijn voorspelling door uit te leggen dat slechts 253 validators zich hebben aangemeld voor het unstaked van hun Ethereum.

In het nieuwe rapport gaat Glassnode uitgebreid in op het staking-landschap op Ethereum. Wat dat betreft is het sowieso een aanrader om deze even door te lezen. De 253 entiteiten die uitstappen bezitten in totaal 1.229 validators, waardoor Glassnode ervan overtuigd is dat Shanghai geen dramatisch effect op de koers zal hebben.

“Zelfs in het extreme geval waarin validators alle beloningen en hun volledige stake opnemen en verkopen, dan kan het koopvolume dat nog opvangen”, aldus Glassnode, die zich blijkbaar helemaal geen zorgen maken om een heftige koersdaling voor Ethereum.

Vreemde keuze

Voor een redelijk groot deel van de 253 entiteiten die hun Ethereum opnemen lijkt dat ook een vreemde keuze. Ongeveer 78 procent van deze entiteiten staat namelijk op een virtueel verlies momenteel, waardoor je niet zou verwachten dat zij willen uitstappen. Zeker niet omdat de koersen nu eindelijk weer een beetje de wind in de rug krijgen.

Overzicht van de entiteiten die uitstappen
Overzicht van de entiteiten die uitstappen – Bron: Glassnode

Verder verwacht Glassnode dat een grote hoeveelheid van de Ethers van Kraken uit het protocol verdwijnen. De Amerikaanse tak van het staking-platform van Kraken moest immers gedwongen met hun dienstverlening stoppen.

Wat dat betreft is het goed mogelijk dat we op termijn een gigantische uitstroom zien van Kraken, omdat hun Amerikaanse clièntele moet uitstappen. Ongeveer 11 procent van alle Ethers op de Beacon Chain is afkomstig van Kraken. De kans is wel aanwezig dat veel van die mensen uiteindelijk overstappen op een andere dienstverlener.

Ethereum nieuws

Ethereum koers schiet omhoog – SEC laat rechtszaak vallen
Ethereum ecosysteem bereikt heel bijzonder record
Bloomberg analist: Ethereum ETF’s worden op deze dag gelanceerd
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Crypto analist: er komt een gigantische koersbeweging aan voor Bitcoin
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt