Bitcoin stijgt
Bitcoin

Glassnode-oprichters: Bitcoin koers van $85.200 voor de zomer

De oprichters van het on-chain analyseplatform Glassnode zeggen dat Bitcoin voor de zomer nog een koers van 85.200 dollar kan bereiken als een technisch patroon zich uitspeelt zoals zij verwachten. Volgens de oprichters van Glassnode staat Bitcoin op het punt om uit een bullish pennant patroon te breken.

Een pennant betekent in het Nederlands een vaantje, wat we ook duidelijk zien in de onderstaande grafiek.

Bitcoin koers van $65-66.000 is belangrijk

Om de koersdoelen van de oprichters van Glassnode te bereiken, moet de Bitcoin koers eerst het niveau van 65.000 tot 66.000 dollar doorbreken. Als dat lukt, dan zien zij Bitcoin eerst opstijgen naar het niveau van 73.500 dollar om vervolgens naar de koers van 76.500 dollar te klimmen.

“Dan is de kans aanwezig dat we voor de zomer een Bitcoin koers van 85.200 dollar zien”, aldus de oprichters van Glassnode.

Zij geven vervolgens wel toe dat Bitcoin een bearish weekend achter de rug heeft, gemarkeerd door liquidaties van een boel long-posities. Als Bitcoin blijft consolideren, dan zien zij wel een mogelijkheid voor de digitale munt om voorbij de weerstand op 65.000 dollar te schieten naar het niveau van 70.000 dollar.

“Bitcoin is hersteld, maar het bearish sentiment blijft aanwezig. BTC is opgeleefd uit het bearmarkt-terrein tijdens het weekend dankzij een zwakke Amerikaanse dollar.

Niet iedereen heeft vertrouwen

Hoewel de oprichters van Glassnode dus vol vertrouwen zijn over de toekomst van Bitcoin, deelt niet iedereen die mening. Zo is de populaire analist Benjamin Cowen op dit moment wat minder optimistisch over de korte-termijn vooruitzichten van de Bitcoin koers.

Hij claimt dat Bitcoin meer handelt als een soort volatiele versie van de aandelenmarkt.

Volgens Cowen kan Bitcoin weleens in de voetsporen van de Russel 2000 Index, de Nasdaq en de S&P 500 volgen. Die staan momenteel weer wat onder druk en Cowen denkt dat Bitcoin kan volgen.

Op het moment van schrijven staat Bitcoin inderdaad enigszins onder druk en komt de koers binnen op 61.700 dollar.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Volgens deze indicatoren is de Bitcoin bullrun pas net begonnen
Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten