Bitcoin, BTC
Bitcoin

Glassnode: Opwaartse trend Bitcoin koers nog altijd intact

Sinds het bereiken van de all-time high van 73.800 dollar in maart zit Bitcoin in de problemen, maar volgens Glassnode is de opwaartse trend nog altijd intact. Bitcoin is nog altijd “grotendeels winstgevend” ondanks de maanden van zijwaartse koersactie, aldus het onderzoek van on-chain analysebedrijf Glassnode.

Meerderheid investeerders staat op winst

De meerderheid van de investeerders in Bitcoin zitten volgens de analisten van Glassnode nog altijd op een virtuele winst. Op dit moment is Bitcoin volgens Glassnode op zoek naar een positie van evenwicht.

Meerdere indicatoren wijzen er volgens Glassnode op dat Bitcoin in een periode van consolidatie zit en niet in een periode van capitulatie.

“Zijwaartse koersactie laat zich over het algemeen zien als investeerders zich vervelen en apathisch zijn, wat op dit moment de dominante reactie lijkt op de Bitcoin-markt”, aldus de analisten van Glassnode.

Tot nu toe staat 87% van de supply die in omloop is nog altijd op een virtuele winst, aldus de analisten van Glassnode.

Puur op basis van on-chain analyse

Let op dat Glassnode hier enkel de beschikking heeft over data van de blockchain. Ze hebben het hier niet over Bitcoin die wellicht al jaren op de exchanges staan – die virtueel in het groen staan op de blockchain – maar op de exchange in kwestie wellicht voor het laatste verkocht zijn boven de huidige koers van 65.000 dollar.

Zodoende kan het zijn dat een groter deel van de supply in het rood staat op dit moment. Dat is ook het grote manco van on-chain analyse, dat je niet alle Bitcoin kunt meenemen. De handel die op de beursplatformen plaatsvindt kun je simpelweg niet volgen met on-chain analyse.

Op basis van de Market Value to Realized Value (MVRV) verhouding staat een gemiddelde Bitcoin op een winst van 120% op de blockchain; in Amerikaanse dollars gemeten.

Dat zijn nog altijd prima resultaten. Het wachten is nu echter op de volgende koersexplosie van Bitcoin, die volgens de analisten van Glassnode dus nog in de pijpleiding zit.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Bitcoin ETF’s zetten succes voort met meer dan $300 miljoen aan instromen
Duitsland voltooit $3 miljard Bitcoin-verkoop: positief nieuws voor BTC koers
Aantal crypto-gebruikers wereldwijd zal binnen twee jaar groeien tot 1 miljard
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen