Stablecoin

Goed nieuws voor Bitcoin: Er is $120 miljoen aan Tether bijgedrukt

Hoewel de omvang van de Bitcoin community de afgelopen maanden wat is afgenomen, is een deel van de crypto-wereld voortdurend aan het groeien. Namelijk de marktkapitalisatie van Tether’s USDT token.


Meer vraag naar USDT

De stablecoin, dat de op drie na grootste cryptocurrency is, reageert de afgelopen weken op een toenemende vraag. Het twitter account Whale Alert heeft een reeks transacties bijgehouden die aangeven dat er veel vraag is naar de stablecoin.

Gisteren werd daarom gemeld dat er nog eens $120 miljoen dollar aan USDT werd bijgedrukt. Dat zou volgens analisten zeer positief kunnen zijn voor de Bitcoin koers en de rest van de cryptomarkt.


De marktkapitalisatie van Tether bereikt $7 miljard

Volgens gegevens van crypto tracker Skew.com is de hoeveelheid USDT in omloop onlangs de zeven miljard dollar gepasseerd. Dat is ongeveer 3,4% van de marktkapitalisatie van de gehele cryptomarkt volgens CoinMarketCap. Deze stijging komt doordat het bedrijf een aantal keer $120 miljoen dollar aan tokens heeft bijgedrukt.

Analisten zijn dus van mening dat deze trend voordelig is voor de cryptomarkt. En ze vertellen dat het ook deels het sterke herstel van Bitcoin vanaf de dieptepunten van $3.700 in maart verklaren.

Charles Edwards, een vermogensbeheerder, merkte in januari op dat grote veranderingen in Tether de prijs van Bitcoin de afgelopen 1,5 jaar hebben veranderd.

Voorafgaand aan de crash van de Bitcoin koers in november 2018, (van $6.000 naar $3.150) daalde het aantal USDT tokens in omloop met honderden miljoenen. Ook waren er voorafgaand aan de crypto-rally van 2019 honderden miljoenen aan USDT bijgedrukt.

Dat de Bitcoin koers gaat stijgen door het enorme aantal Tether tokens op exchanges is logisch Ryan Selkis van Messari legt uit waarom. Er staat nu voor $3 miljard aan stablecoins op exchanges. Deze tokens staan er om spoedig geïnvesteerd te worden in Bitcoin en andere cryptomunten. Daardoor kan er een enorme stroom aan geld naar BTC stromen.

Su Zhu, vatte dit verhaal goed samen toen hij in Q1 2019 onderstaande toepasselijke opmerking maakte.

“Er zit naar schatting $2 miljard in contanten bij cryptofondsen/holdcos. Er zit keer dan $2 miljard in stablecoins vast, en nog eens $2 miljard in exchanges. En nog steeds denken we dat we nieuw geld nodig hebben om de Bitcoin koers te laten stijgen.”


Het alternatieve verhaal

De groeiende vraag naar stablecoins lijkt dus een bullish signaal te zijn. Toch hebben sommigen gesuggereerd dat een groot deel van de recente groei niets te maken heeft met een groeiende neiging om Bitcoin te kopen, maar eerder met de macro-economische trends.

USD is tegenwoordig moeilijk te verkrijgen, er is een wereldwijd dollartekort. Als gevolg hiervan zouden investeerders (zelfs degenen buiten de cryptowereld) zich tot USDT wenden om transacties uit te voeren.