Shiba inu token
Shiba inu

Goed nieuws voor Shiba Inu investeerders: Shibarium gaat biljoenen SHIB burnen

Shiba Inu maakt zich klaar voor een baanbrekende evolutie met de komende lancering van Shibarium, een ontwikkeling die een nieuw en nooit eerder vertoond burn-mechanisme zal introduceren. Dit mechanisme heeft het potentieel om biljoenen SHIB-tokens te verbranden, een beweging die de totale circulatie van de cryptocurrency aanzienlijk kan verminderen.

Shibarium: Een Belangrijke Stap Voorwaarts

Hoofdontwikkelaar van Shiba Inu, Shytoshi Kusama, heeft bevestigd dat de plannen voor de lancering van Shibarium vaststaan en onveranderlijk zijn. De aankondiging, gedeeld door het officiële Shiba Inu-updates Twitter-account, Shiba Archives, heeft al een golf van opwinding veroorzaakt onder Shiba Inu investeerders. Er heerst een groeiend optimisme dat Shibarium mogelijk al volgende maand wordt gelanceerd.

Een Uniek Burn-mechanisme

Het ontwikkelingsteam van Shiba Inu heeft aangegeven dat het brandmechanisme van Shibarium maandelijks tot wel 5 biljoen tokens zou kunnen verbranden (burnen). Ter vergelijking, er werden slechts 1 miljard SHIB-tokens verbrand in juni, zoals gerapporteerd door Shibburn. Dit betekent een daling van ongeveer 89,25% in tokenverbranding van mei tot juni, een periode waarin meer dan $15 miljoen tokens werden verbrand.

Lucie, een Content Marketing Specialist van het Shiba Inu-team, lichtte op Twitter toe: “Het gebruiksvriendelijke portaal van Shibarium maakt het burn-proces toegankelijk voor iedereen. Door simpelweg op ‘Initiate burn’ te klikken en transacties te bevestigen, kan iedere gebruiker bijdragen aan het permanent verwijderen van SHIB-tokens uit de circulatie.”

Shiba Inu’s prijs

Momenteel wordt Shiba Inu verhandeld tegen een prijs van $0,00000766, waarmee het de tweede grootste memecoin blijft op basis van marktkapitalisatie. Het handelsvolume is daarbij met 15,64% gestegen. Hoewel de prijs van SHIB momenteel een gestage neerwaartse trend laat zien, kan deze trend snel keren naarmate de markt tekenen van herstel vertoont.

De lancering van Shibarium, met het daarbij behorende brandmechanisme, kan potentieel een significante impact hebben op de prijs van Shiba Inu. Het verwijderen van een groot aantal tokens uit de circulatie kan de vraag naar en daarmee de prijs van de overgebleven tokens verhogen. Dit is een economisch principe dat voortkomt uit de relatie tussen vraag en aanbod: wanneer het aanbod van een product afneemt terwijl de vraag gelijk blijft, zal de prijs over het algemeen stijgen. Dit, in combinatie met een herstellende markt, kan leiden tot een ommekeer in de huidige neerwaartse trend van de prijs van Shiba Inu.

Gratis 20 euro aan Crypto

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht SHIB kopen? Dan hebben we geweldig nieuws voor je! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Als je je aanmeldt bij Bitvavo via de onderstaande knop, ontvang je niet alleen 20 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties.

Shiba Inu nieuws

4 redenen waarom de Shiba Inu koers fors is gestegen
Shibarium hard fork maakt Shiba Inu razendsnel en goedkoop?
Shiba Inu nu ook te koop met PayPal door partnerschap met MoonPay
Meer nieuws

Meest gelezen

JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Experts bezorgd na verlies van Ripple in rechtszaak tegen SEC