Bitcoin, ethereum, BTC, ETH
Ethereum

‘Goedkeuring Ethereum ETF kan Bitcoin versus ETH narratief op zijn kop zetten’

De in Singapore gevestigde handelsfirma QCP Capital speculeert in een nieuw rapport over de implicaties van een eventuele Spot Ethereum ETF. Volgens QCP Capital kan dat gigantische koersstijgingen teweegbrengen voor Ethereum en geeft het de munt mogelijk ook een streepje voor in de strijd tegen Bitcoin.

“Wij verwachten dat Ethereum beter blijft presteren dan Bitcoin op de middellange termijn omdat het narratief verspringt naar de Spot Ethereum ETFs”, aldus QCP Capital.

Ethereum beter dan Bitcoin?

In het nieuwe rapport bespreekt QCP Capital ook de aanstormende Bitcoin Halving. Op dit moment moeten we nog ongeveer drie maanden wachten op die (doorgaans) belangrijke gebeurtenis.

“De volgende grote ontwikkelingen voor crypto zijn de Bitcoin Halving (mid-april) en de potentiële goedkeuring van de Spot Ethereum ETFs in mei. In de tussentijd kan de cryptomarkt wat sturing krijgen van macro-economische ontwikkelingen”, aldus QCP Capital.

Het narratief rondom de Spot Ethereum ETF begint duidelijk op te pikken. Recent liet zelfs BlackRock CEO Larry Fink zich nog positief uit over Ethereum. Hierin liet hij onder andere zijn vertrouwen in de waarde van een Ethereum ETF doorschemeren.

“Ik zie warde in het hebben van een Ethereum ETF. Dit zijn gewoon stapstenen naar tokenisatie en ik geloof echt dat we daar heengaan”, aldus Fink.

Ethereum in het rood

Ondanks alle positiviteit rondom Ethereum en het geloof in een goed jaar voor de munt, staat er vandaag toch echt een stevige daling op de borden. Over de afgelopen 24 uur is de Ethereum koers met 1,49 procent gedaald naar het huidige niveau van 2.525 dollar.

Daarmee komt de munt op een market cap van 303 miljard dollar, die bijna drie keer lager is dan de 838 miljard dollar van Bitcoin.

Zodoende is duidelijk dat Ethereum nog een GIGANTISCHE weg te gaan heeft, wil het Bitcoin ooit inhalen als de grootste asset van de markt.

Het is met de Spot Bitcoin ETFs die vanaf 11 januari op de markt zijn ook nog maar de vraag in hoeverre Ethereum überhaupt een kans heeft om Bitcoin nog te benaderen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Ethereum vs Bitcoin: Kan ETH zich herpakken in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?