Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Bitcoin Nieuws, Dogecoin Nieuws

Goldman Sachs: ‘Crypto’s zijn geen levensvatbare investering’

Ondanks dat de bank recentelijk nog interesse heeft getoond in de Bitcoin, vertelt de bank haar klanten nog steeds om niet te investeren in crypto’s.


Goldman Sachs waarschuwt tegen crypto

Investeringsbank Goldman Sachs heeft in een recent rapport gezegd dat cryptocurrencies geen “levensvatbare investering” zijn. Opvallend genoeg heeft de bank recentelijk wel interesse getoond in Bitcoin en Ethereum. 

Veel cryptocurrency-fans beweren dat Bitcoin kan werken als een hedge tegen inflatie omdat het schaars is. Er is maximum aantal tokens terwijl er een oneindigheid aan Amerikaanse dollars is (kan altijd bijgedrukt worden). Goldman Sachs denkt hier echter anders over. De bank zei in haar rapport dat hoewel sommige marktanalisten en investeerders Bitcoin als “digitaal goud” beschouwen, dat op zichzelf bijna niets betekent:

“Het argument dat Bitcoin en cryptocurrencies een digitale versie van goud zijn, verleent geen waarde aan Bitcoin en andere cryptocurrencies, omdat goud zelf geen consistente of betrouwbare waardeopslag is”.

Goldman voegde hieraan toe dat Amerikaanse aandelen een veel betere optie zijn als hedge tegen inflatie. 

Bovendien gelooft de bank het ‘digitale goud’-verhaal niet. ‘We zijn het sterk oneens met de opvatting dat cryptocurrencies zoals Bitcoin digitaal goud zijn’, zo wordt geschreven in het rapport. 


Crypto is ideaal voor speculatie

De bank zei wel dat crypto’s ideaal voor speculatie kunnen zijn. Het rapport stelt Bitcoin zelfs gelijk aan Dogecoin. Dit omdat crypto’s zoals BTC en DOGE kunnen worden verhandeld voor “vermaak of om te gokken”. r. 

Goldman Sachs merkte verder op dat de enorme prijsschommelingen potentiële klanten hebben afgeschrikt. “De snelle prijsstijging van cryptocurrencies; de media-hype op Bitcoin, Ethereum, en zelfs Dogecoin; en de beïnvloedbaarheid van Elon Musk hebben veel van onze klanten in verwarring gebracht, zo vertelt de bank. 


Goldman Sachs toont toch interesse

Ondanks dit alles heeft Goldman Sachs de laatste tijd meer interesse getoond in cryptocurrencies. Vorig jaar keurde de bank Bitcoin nog af maar de CEO van het bedrijf, David Solomon, zei in april dat hij crypto in de gaten houdt. En de bank kondigde in maart aan dat het zijn crypto-handelsdesk opnieuw zou opstarten.  

Maar Goldman Sachs schuwt crypto niet helemaal. Deze week kwam ook het nieuws naar buiten dat de bank van plan is opties en futures-handel in Ethereum aan te bieden. Dit komt omdat het volgens het bedrijf inderdaad klanten heeft die geïnteresseerd zijn in deelname aan deze markten. Het feit dat Goldman in cryptoderivaten stapt goed is voor bestaande handelaren, omdat het helpt liquiditeit aan de markt toe te voegen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen Bitcoin koers kan spoedig tot 29.000 dollar stijgen
Bitcoin en Ethereum herstellen nu inflatie in de VS afneemt Bitcoin en Ethereum herstellen nu inflatie in de VS afneemt
Crypto Miner Marathon vergroot zijn Bitcoin bezittingen Crypto Miner Marathon vergroot zijn Bitcoin bezittingen
Meer nieuws

Meest gelezen

Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte Terra-oprichter Do Kwon doorbreekt zijn Twitter-stilte
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen Congreslid: Ripple zal de rechtszaak tegen de SEC verliezen
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten