Bitcoin Nieuws

Bitcoin Nieuws

Goldman Sachs is eerste Amerikaanse bank die Bitcoin transactie heeft gedaan

Goldman Sachs is de eerste grote Amerikaanse bank die een over-the-counter (OTC) cryptocurrency-transactie heeft gedaan, zo blijkt uit een aankondiging die gisteren openbaar is gemaakt. De bank kocht een OTC Bitcoin non-deliverable option (NDO) van Galaxy Digital.


Goldman Sachs ziet potentie in cryptocurrencies

Zo’n OTC Bitcoin NDO klinkt ingewikkeld, maar het betekent in feite dat Goldman Sachs een contract heeft gekocht waarmee het bedrijf wedt op de toekomstige prijs van Bitcoin, in plaats van de token zelf te kopen.

Galaxy Digital is een in New York gevestigde crypto-beleggingsonderneming die gerund wordt door miljardair Mike Novogratz. Het bedrijf heeft een partnerschap met Goldman Sachs als liquiditeitsverschaffer voor de Bitcoin-futures-handelsdesk van de investeringsbank, die vorig jaar werd gelanceerd. Max Minton van Goldman Sachs, zei in een verklaring:

“We zijn verheugd dat we onze eerste in contanten afgewikkelde cryptovaluta-optiehandel met Galaxy te hebben uitgevoerd. Dit is een belangrijke ontwikkeling in onze mogelijkheden voor digitale activa en voor de bredere evolutie van de activaklasse.”

Damien Vanderwilt, van Galaxy Digital, voegde toe: “We zijn verheugd onze relatie met Goldman Sachs te blijven versterken en verwachten dat de transactie de deur zal openen voor andere banken die OTC beschouwen als een kanaal voor het verhandelen van digitale activa.”


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


De enorme omvang van de optiemarkt

De interesse van Goldman Sachs in de cryptowereld is in de loop der jaren veranderd. In 2018 kondigde het plannen aan voor een crypto-handelsdesk, maar vervolgens werd het idee uitgesteld. In 2021 opende de bank plotseling toch de crypto handelsdesk.

Optiehandel is een extreem populaire vorm van beleggen in cryptocurrency. In plaats van dat handelaren cryptomunten kopen en verkopen, kopen en verkopen ze contracten waarmee ze wedden op de prijzen van de activa.

De optiemarkt is enorme: in de afgelopen 24 uur werd $ 16,5 miljard verhandeld op de spotmarkt van Binance. Het 24-uurs handelsvolume voor zijn optiemarkt is meer dan twee keer zo groot en bedroeg $44 miljard.

Bitcoin nieuws

Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht Tesla heeft inmiddels 90% van Bitcoin verkocht
Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak? Is er een nieuwe Crypto bull markt in de maak?
Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock” Dan Tapiero: “Bitcoin is een enorme kans voor Blackrock”
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis Bitcoin maakt zich op voor één van de grootste bullmarkten in de geschiedenis
Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video Shiba Inu-team maakt gemeenschap nieuwsgierig met nieuwe video
900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet 900 miljoen XRP ontgrendeld uit escrow-wallet
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten