Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Goldman Sachs kijkt naar cryptoderivaten markten met FTX-integratie

Goldman Sachs, een van de toonaangevende investeringsbanken in de Verenigde Staten, probeert naar verluidt een aantal van zijn derivatenproducten op te nemen in het aanbod van FTX.US cryptoderivaten.

Voorstel van FTX wordt onderzocht

FTX.US, de Amerikaanse dochteronderneming van de wereldwijde cryptocurrency-exchange FTX, probeert momenteel brokeragediensten aan te bieden voor haar derivatenaanbod. Hierdoor zou de crypto-exchange de onderpand- en margevereisten intern kunnen afhandelen in plaats van afhankelijk te zijn van “futures commission merchants” (FCM’s).

We hebben al meerdere FCM’s die zich inzetten om technologisch te integreren met de exchange. Er zijn verschillende grote namen die je waarschijnlijk kunt noemen.

– Aldus FTX.US-president Brett Harrison.

De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) heeft openbare opmerkingen over de gevraagde wijziging van de exchange ingewonnen. De belangrijkste regelgevende instantie is ook van mening dat het voorstel van FTX nauwkeurig moet worden onderzocht. Het zou namelijk kunnen leiden tot een monopolie van grote investeringsbanken zoals Goldman.

Volgens mensen die bekend zijn met de zaak, zou de integratie van Goldman Sachs-derivatendiensten “rechtstreeks handelen in futures bieden, klanten introduceren en kapitaal-top-ups voor klanten bieden.”

FTX heeft betoogd dat een geïntegreerd brokeragemodel zou helpen om de markt stabieler en vrijer te maken. In een recent gesprek met de CFTC stelde CEO Sam Bankman-Fried verschillende vragen over cryptoderivaten en het voorstel van FTX om zijn eigen FCM te integreren.

De handel in cryptoderivaten is al geruime tijd een onderwerp van discussie. Veel Europese landen en zelfs de VS verbieden de meeste crypto-exchanges om handel met hefboomwerking aan te bieden. Binance moest zijn derivatenaanbod in verschillende Europese landen stopzetten na regelgevende interventies.

Aan de ene kant heeft de CFTC opgeroepen tot meer onderzoek naar de wijzigingsverzoeken van FTX. Aan de andere kant stelt FTX dat een geïntegreerd brokeragemodel hen zou helpen om elke 30 seconden de margevereisten te berekenen, in plaats van te wachten tot de volgende dag om posities te liquideren.

Exchange nieuws

Binance lanceert nieuw institutioneel platform Binance lanceert nieuw institutioneel platform
Voetbalsuperster Cristiano Ronaldo maakt NFT’s voor Binance Voetbalsuperster Cristiano Ronaldo maakt NFT’s voor Binance
Coinbase voert strenge regels in voor transacties van Nederlandse klanten Coinbase voert strenge regels in voor transacties van Nederlandse klanten
Meer nieuws

Meest gelezen

Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040 Experts: Shiba Inu koers kan tot $4,15 stijgen in 2040
Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak Deze week vallen er twee cruciale beslissingen in Ripple rechtszaak
Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash Bitcoin, Ethereum en Dogecoin koers stijgen, maar analisten verwachten nieuwe crash
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten