Goldman sachs
Bitcoin

Goldman Sachs wijst naar particuliere beleggers als motor achter recente Bitcoin-rally

Als we een bestuurder van de grote Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs mogen geloven, dan zijn het op dit moment particulieren die de Bitcoin koers drijven. Institutionele beleggers beginnen volgens Matthew McDermott, de topman van Goldman Sachs, pas net in te stromen.

Goldman Sachs lanceerde in 2021 een crypto-handelstream, wat volgens McDermott blijft verbeteren.

Pittig jaar achter de rug, ook bij Goldman Sachs

Het afgelopen jaar was “pittig” volgens McDermott. “Maar dit jaar zien we een gigantische kentering. Niet alleen in het type van onze klanten, maar ook in de volumes”, aldus de bestuurder van de grote zakenbank.

Volgens McDermott lag de focus van Goldman Sachs onder andere op het opkopen van “faillissementsclaims en enkele andere investeringsmogelijkheden” in de wereld van digitale assets.

McDermott is ook optimistisch over Real Word Assets (RWA), het tokeniseren van assets uit de echte wereld; zoals vastgoed, kunst en andere waardevolle zaken.

“Ik denk dat we met het verlopen van de tijd meer asset-klassen richting tokenisatie zien bewegen en dat ze volumes gaan draaien, maar dat zal nog één of twee jaar duren”, zo vertelt hij.

Het tokeniseren van assets

Langzaam begint het erop te lijken dat Real World Assets weleens het volgende grote thema binnen de industrie kunnen worden. Tijdens de bullmarkt van 2021 draaide het om NFTs en DeFi.

Gezien de acties van grote namen, nu Goldman Sachs en eerder BlackRock dat een digitaal RWA fonds begon op de blockchain van Ethereum, moet de industrie zijn focus deze bullrun leggen op RWA.

Het zou dan ook zomaar kunnen dat die tokens tijdens deze run de spotlights pakken. Zekerheid bestaat niet, maar er komen steeds vaker nieuwsberichten over dit thema voorbij.

Al mogen we ook de memecoins niet vergeten. Die zijn op dit moment razend populair en vooral op de blockchain van Solana popt het ene succesverhaal na het andere uit de grond.

1 maand geldig: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Bitcoin of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Slechts 30 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten