Nieuws

Goldman Sachs stopt met plan om Bitcoin trading platform te openen

Goldman Sachs stopt met haar plannen om een Bitcoin handelsplatform te openen. Het openen van zo’n Bitcoin trading platform is uitgesloten in de nabije toekomst vanwege onduidelijke regelgeving.

Cryptocurrencies zijn veel meer dan een hype

Volgens verschillende bronnen heeft de enorme investeringsmaatschappij de plannen om een cryptocurrency handelsplatform te starten gestopt. De woordvoerder van Goldman Sachs genaamd Micheal DuVally vertelt het volgende: “Op dit moment hebben we nog geen conclusies getrokken wat betreft de reikwijdte van onze digitale activa aanbod.” Cryptocurrencies hebben een enorm potentieel. Digitale valuta kan de manier waarop kapitaal rond de wereld wordt gestuurd revolutioneren. Dit omdat er geen centrale autoriteit nodig is en de privacy hoog in het vaandel staat. Investeringsbanken als Morgan Stanley noemen de cryptocurrencies veel meer dan een hype.

Goldman Sachs stopt, Cryptomarkt Crasht

ICO’s zijn al een hele tijd een discussiepunt. Dit omdat nieuwe ICO’s heel vaak niet goed aflopen, veel investeerders verliezen hun geld. Toch blijft er veel vraag naar en blijven regelgevers de ICO’s onderzoeken. De Securities and Exchange Commissie (SEC) vertelt dat digitale activa die zijn uitgegeven in ICO’s, als effecten kunnen worden beschouwd, wat betekent dat de handel in hen wellicht voldoet aan federale effectenwetgeving. In de tussentijd zal Goldman Sachs zijn focus verleggen naar andere projecten waarbij cryptocurrency betrokken is, zoals verschillende services, waar het de digitale activa van klanten veilig wil opslaan. Een veelgevraagd element van beleggers die op zoek zijn naar de relatief onzekere markt. Na de beslissing van Goldman Sachs daalde Bitcoin met bijna 6% tot minder dan $ 7000.