Google Logo
Blockchain

Google Cloud van plan om Web3-ontwikkelaars te helpen bij het bouwen op de blockchain

Google heeft zijn nieuwe ‘Blockchain Node Engine’ aangekondigd, waarmee het bedrijf Web3-ontwikkelaars wil helpen bij het bouwen en implementeren van nieuwe producten op blockchain-gebaseerde platforms.

Ondersteunen op gebied van blockchain-platforms

Eerder dit jaar werd bekend dat Google een nieuw ‘Digital Assets’-team zou opbouwen, om de behoefte van zijn klanten te ondersteunen op het gebied van blockchain-platforms. Het gaat hier dan om het bouwen, afhandelen, opslaan van waarden en implementeren van nieuwe producten op dergelijke blockchain-platforms.

Doordat de versleutelde transacties enigszins gedecentraliseerd zijn, is een knooppunt vereist om gegevens te valideren en op te slaan. Dit gebeurt meestal op een programmeerlaptop, computer of server.

Knooppunten die zelf worden beheerd kunnen complex zijn om te implementeren en vereisen een constante vorm van monitoring. Volgens Google is dit een groot nadeel van dit soort technologie. Het hoopt een aantal van deze problemen op te lossen met zijn nieuwe Blockchain Node Engine.

3 belangrijke voordelen van Blockchain Node Engine

In eerste instantie wordt Ethereum (ETH) ondersteund, maar verwacht wordt dat er snel meerdere blockchains ondersteund zullen worden. In een Google Cloud blogpost wordt het volgende gemeld:

Web3-bedrijven die speciale nodes nodig hebben, kunnen transacties doorgeven, slimme contracten implementeren en blockchain-gegevens lezen of schrijven met de betrouwbaarheid, prestaties en beveiliging die ze verwachten van Google Cloud-computer- en netwerkinfrastructuur.

Google zegt dat er 3 belangrijke voordelen zijn waarmee ze gebruikers naar hun Blockchain Node Engine-product willen krijgen. Zo is dit product ontworpen om zowel eenvoudiger als sneller te zijn dan de huidige methoden. Ook belooft Google dat het veiliger is door Google’s eigen ‘Virtual Private Cloud’-firewall, Cloud Armor en meer beveiligingstechnieken te gebruiken.

Als laatste reden wil Google graag verkopen dat het een volledig beheerde operatie wordt. Dit houdt in dat gebruikers het aantal benodigde werknemers kunnen verkleinen dat normaal gesproken zou worden besteed aan het verhelpen van storingen en het anderszins bewaken van de knooppunten.

Blockchain nieuws

Nigeria lanceert ambitieus blockchain-initiatief ‘Nigerium’ voor databeveiliging en nationale integriteit
Wereldwijde cryptohandel verwacht enorme groei in 2024
Portal introduceert PortalPay om drempels voor blockchain gaming te verlagen
Meer nieuws

Meest gelezen

ChatGPT voorspelt: Zo hoog kan de XRP koers stijgen als Ripple de rechtszaak wint
Zware Amerikaanse recessie op komst – Wat betekent dit voor de Bitcoin koers?
Waarom de Bitcoin koers de komende maanden hard zal gaan stijgen