Google
Blockchain

Google investeert 25 miljoen euro in AI-training voor Europeanen

Google is van plan om 25 miljoen euro te investeren in AI-training voor Europeanen. Dit initiatief, genaamd het AI Opportunity Initiative for Europe, streeft ernaar opleidingsmogelijkheden te bieden om mensen in staat te stellen het potentieel van AI ten volle te benutten, vooral nu Europa zich positioneert als een voortrekker in het gebruik van AI voor economische groei.

Google’s bijdrage aan Europese arbeidsmarkt via AI-training

De tech gigant is vastbesloten om een rol te spelen in het versterken van de Europese arbeidsmarkt door mensen te ondersteunen tijdens hun transitie en ervoor te zorgen dat iedereen kan profiteren van de vooruitgang op het gebied van AI. In samenwerking met diverse belanghebbenden, zoals de regeringen van de Europese Unie, maatschappelijke organisaties, academische instellingen en bedrijven, streeft Google ernaar geavanceerde AI-training aan te bieden aan lokale startups, met speciale aandacht voor het ondersteunen van kwetsbare gemeenschappen.

Een aanzienlijk deel van de financiering, ongeveer 10 miljoen euro, zal worden besteed aan het voorzien van werknemers van de benodigde vaardigheden om zich aan te passen aan het veranderende landschap van AI en te voorkomen dat zij achteropraken. Dit initiatief volgt op vergelijkbare inspanningen van de Italiaanse regering, die medio 2023 aanzienlijke middelen heeft vrijgemaakt voor het verbeteren van de digitale vaardigheden van werknemers die het risico lopen verdrongen te worden door automatisering en AI-integratie.

Het AI-programma van Google bouwt voort op het succes van het eerdere initiatief “Grow with Google”, dat in 2015 van start ging en gratis opleidingsmogelijkheden bood om de digitale vaardighedenkloof in de hele EU aan te pakken. Meer dan 12 miljoen mensen hebben geprofiteerd van dit programma, wat benadrukt hoe belangrijk het is om blijvend te investeren in vaardigheidsontwikkeling om gelijke tred te houden met technologische vooruitgang.

Bovendien is Google een partnerschap aangegaan met het Centre for Public Impact (CPI) om het bereik van AI-trainingsinitiatieven te vergroten.

Google’s AI Opportunity Initiative

Google streeft ernaar samen te werken met sociale ondernemingen en non-profitorganisaties in de EU, met als doel AI-kennis en -vaardigheden toegankelijk te maken voor een breed publiek. Adrian Brown, uitvoerend directeur van CPI, benadrukte het potentieel van AI om transformatie teweeg te brengen en onderstreepte tegelijkertijd het belang van het dichten van eventuele kloven in gelijkheid door middel van gerichte trainingsinitiatieven.

De uitbreiding van Google’s AI-basiscursus naar 18 talen en de versterking van de middelen binnen het Google Career Certificates programma demonstreren het engagement van het bedrijf om praktische ervaring met AI-toepassingen in verschillende professionele contexten te bevorderen.

Deze inspanningen zijn in lijn met de ontwikkelingen op het gebied van regelgeving binnen de EU, met name met betrekking tot de aankomende EU AI Act, die tot doel heeft het gebruik en de ontwikkeling van AI-technologieën binnen het juridische kader van de regio te reguleren. De aankondiging van het AI Opportunity Initiative voor Europa door Google vertegenwoordigt een belangrijke investering in het versterken van AI-vaardigheden en -capaciteiten over het hele continent.

Door samen te werken met diverse belanghebbenden en prioriteit te geven aan inclusiviteit, wil Google ervoor zorgen dat mensen met diverse achtergronden kunnen profiteren van de mogelijkheden die de vooruitgang op het gebied van AI biedt, om zo bij te dragen aan economische groei en maatschappelijk welzijn.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Blockchain nieuws

Pyth Network lanceert realtime prijsfeeds op blockchain van Hedera
Strijd tegen oneerlijk spel in de blockchain game Shrapnel
Aave implementeert DeFi-protocol op BNB Chain
Meer nieuws

Meest gelezen

ECB: Bitcoin heeft ‘nul waarde’ en staat op instorten
Crypto analist doet ‘rationele’ Bitcoin prijsvoorspelling
4 redenen waarom de Bitcoin koers daalt vandaag