Ethereum Nieuws

Google telt af tot de Ethereum Merge met ‘easter egg’ in zoekmachine

Een zogenaamde Google ‘doodle’ telt af tot de Ethereum Merge, waarmee de grote zoekmachine een teken van erkenning geeft aan de industrie. Als je “Ethereum Merge” zoekt op Google, dan krijg je als eerste een countdown te zien, samen met de difficulty rate, de hashrate en een cartoon van twee blije beren.

Blije beren worden panda’s

Het idee is dat de beren straks samenkomen en veranderen in een panda als de Merge een succes blijkt. De panda is namelijk de mascotte voor de Ethereum Merge. Interessant is dat deze knipoog van Google laat zien dat mensen er zelfs bij het grootste techbedrijf ter wereld mee bezig zijn. De eerste die publiekelijk sprak over de ‘doodle’ was Google-ingenieur Sam Padilla die werkt voor het Web3-team van het bedrijf.

“Het zoek-team heeft dit opgepakt en heel snel voor elkaar gekregen. Er zou meer erkenning moeten zijn voor de teams die dit soort dingen regelen”, aldus Padilla over het verantwoordelijke Google-team. Het idee is volgens Padilla de laatste weken gaan leven onder enkele medewerkers van Google die “enkele coole easter eggs” wilden creëren voor de transitie van Ethereum naar Proof-of-Stake.

Google host Ethereum nodes

Uit de woorden van Padilla blijkt dat Google zelf enkele Ethereum nodes heeft draaien. De data voor de implementatie wordt namelijk rechtstreeks uit enkele Ethereum nodes van Google gehaald. Dat is een stukje informatie die voor de woorden van Padilla nog niet bekend was. Het laat zien dat ook Google in zekere zin potentie ziet in de toekomst van Ethereum. Nu is de grote vraag natuurlijk of men bij Google ook Bitcoin nodes draait.

Google lijkt echter vooral geïnteresseerd in Web3, aangezien ze ook blockchain-oplossingen aanbieden die gebruik maken van Google Cloud. Op de pagina die het bedrijf maakte voor Web3-producten worden onder andere Nansen, Dapper Labs en Solana genoemd als zakenpartners. Google kondigde in mei van dit jaar de oprichting van een Web3-team aan. Sky Mavis wist bijvoorbeeld eerder te meldden dat zij Google Cloud gebruiken om transacties te valideren voor het Ronin netwerk.

Ethereum nieuws

Ethereum Merge laat blokcreatie pieken Ethereum Merge laat blokcreatie pieken
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559 Dit is waarom er minder Ethereum wordt geburned via EIP-1559
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten