Google zoekresultaten naar ‘Bitcoin’ verdriedubbelen

De Google zoekopdracht naar ‘Bitcoin‘ zijn bijna verdriedubbeld tijdens de flinke prijsstijging van vorige week. Dit zegt de data van Google Trends.

 

Zoekopdrachten naar Bitcoin verdriedubbeld

Volgens Google Trends is het woord ‘Bitcoin’ bijna 3 keer zo veel gegoogled als een week geleden. In het programma stijgt de populariteit van 30 tot 100. De sterke stijging van het aantal zoekopdrachten komt door de enorme prijsstijging van de Bitcoin. In 1 dag schoot de Bitcoin koers omhoog met meer dan 15 procent.

Het programma Google Trends maakt gebruik van algoritmen. HIerbij zijn de getallen de zoekinteresse in een bepaald woord. Een waarde van 100 is een piekmoment. Een waarde van 50 zou betekenen dat de zoekterm de helft minder gegoogeld wordt.

Volgens de statistieken werd vooral in Nederland, Nigeria, Zuid-Afrika, Oostenrijk en Zwitserland enorm veel gegoogeld naar de Bitcoin.

In Nederland kwam de grootste stijging in zoekopdrachten voort uit Zeeland, Zuid Holland en Friesland.

 

Waarom steeg de Bitcoin prijs?

Op 3 april zagen we de Bitcoin koers, voor het eerst sinds november 2018, stijgen tot boven de $5000 dollar. Een reden aanwijzen voor een koersstijging is niet altijd even makkelijk. Onze crypto analist Nick vertelt waarom hij denkt dat de Bitcoin koers uit is gebroken:

“Bitcoin heeft de weerstandslijn van $4200 dollar al vijf keer getest in de afgelopen periode. Hoe vaker deze weerstandslijn getest wordt, des te zwakker het wordt. Na vijf pogingen doorbrak BTC de dalende trendlijn en de weerstandslijn met een goed volume. Dit heeft gezorgd voor de uitbraak.”

 
Bitcoin prijsanalyse 2 april


Andere zeggen dat de koersstijging te maken kan hebben met de Brexit. Waarin beleggers mogelijk hun pond in Bitcoin om zouden zetten. Op het moment van schrijven ligt de Bitcoin koers rond de $4971 dollar. Dat is een kleine daling ten opzichte van gisteren.


Wil je mee discussiëren over crypto nieuws, of wil je professionele analyses van de crypto markt? Join dan ons Telegram kanaal @newsbit_crypto.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken