google bard AI
Regulatie

Google’s Nieuwe Koers: Privacybeleid Versoepeld voor AI-Gegevensverzameling

Google’s privacybeleid laat zien dat ze openbare informatie kunnen gaan gebruiken om hun AI-producten en -diensten te trainen.

Google wijzigt privacybeleid voor training van AI

Google heeft zijn privacybeleid gewijzigd. Hierdoor kan het nu alle openbaar beschikbare gegevens benutten om de kunstmatige intelligentie (AI) diensten te verbeteren.

Op 1 juli werd het privacybeleid van het bedrijf bijgewerkt. De nieuwste versie bevat veranderingen, waaronder de toevoeging van Google’s AI-modellen (Bard en Cloud AI). Deze kunnen worden gebruikt om de diensten te verbeteren. Dit gebeurt door gebruik te maken van informatie die openbaar online beschikbaar is of van andere openbare bronnen.

De beleidsupdate van Google maakt duidelijk dat alles wat publiekelijk online wordt geüpload, nu in potentie gebruikt kan worden in de trainingsprocessen van zowel huidige als toekomstige AI-systemen die door het bedrijf worden ontwikkeld.

Deze update van Google volgt kort nadat OpenAI, de ontwikkelaar van de populaire AI-chatbot ChatGPT, werd geconfronteerd met een rechtszaak in Californië.

Volgens de aanklacht gebruikte OpenAI miljoenen reacties op sociale media, blogs, Wikipedia en andere persoonlijke informatie van gebruikers voor ChatGPT. Dit deed het zonder daarvoor van te voren toestemming te vragen. Hierdoor werden de auteursrechten en privacyrechten van miljoenen internetgebruikers geschonden.

Tweetlimieten voeden AI geruchten

Door Twitter’s recente wijziging in het aantal tweets dat gebruikers kunnen bekijken zijn er op het internet geruchten ontstaan dat dit deels is gebeurd vanwege AI-datascraping.

De ontwikkelaars van Twitter hebben in hun documenten laten weten dat er limieten zijn ingesteld. Dit wordt gezien als een manier om onder andere de hoeveelheid aanvragen voor Application Program Interface (API) van Twitter te beheren.

Als slot plaatste Elon Musk, de eigenaar en voormalig CEO van Twitter, onlangs een tweet waarin hij zei dat het platform zoveel gegevens verzamelde dat het gebruik ervan voor gewone gebruikers werd belemmerd.

Regulatie nieuws

Uitleveringspapieren voor Binance-directeur afgerond door Nigeriaans Interpol
Jury vindt Terraform Labs en oprichter schuldig aan fraude: mogelijke miljardenclaim door de SEC
Fysieke versie van goud-token vervangt Zimbabwaanse dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’