Newsbit

goud

Goudstaven die verguld Koper zijn laten voordelen van Bitcoin zien

goud

Een enorm corruptieschandaal waarbij Chinese leningen worden gedekt door nep goud, laat de voordelen van Bitcoin zien ten opzichte van het edelmetaal.


Goudstaven waren verguld koper

Het langdurende debat tussen Bitcoin voorstanders en goud voorstanders kwam deze week tot een hoogtepunt. Uit rapporten blijkt dat nep goudstaven een corruptiezaak van $2,8 miljard hebben aangewakkerd.

Zoals het Chinese mediaplatform Caixin op 29 juni meldde, viel een overeenkomst over een lening tussen Chinese financiële instellingen en Wuhan Kingold Jewelry, met goud als onderpand, uit elkaar. Dit gebeurde toen bekend werd dat het goud geen echt goud was maar verguld koper. Volgens het mediaplatform waren op zijn minst een aantal van de goudstaven van koper. Deze zaak heeft dan ook veel afbraak gedaan aan de geloofwaardigheid van fysiek goud.


Probeer vandaag nog crypto te verhandelen en mis nooit een kans om winst te maken! – Ga naar Stormgain.


Hoop is geen goede investeringsstrategie

Voor Bitcoin fans vormen de authenticatie problemen van goud een belangrijk argument tegen het investeren of vasthouden van het edelmetaal.

Uit een enquête, van analist Mati Greenspan, bleek dat Bitcoin verreweg de populairste keuze was voor investeringen. Tweeënveertig procent van de meer dan 2.300 respondenten koos ervoor om te investeren in de digitale munt. Goud stond op de tweede plaats.

Volgens Peter Schiff zeiden de uitkomsten van de enquête echter meer over de mentaliteit van Bitcoin investeerders dan over de integriteit van goud. Hij reageerde op twitter:

“Dit laat je zien hoe waanzinnige Bitcoin-investeerders zijn. Bitcoin ligt heel ver van zijn recordhoogte. Veel verder dan goud en de aandelenmarkt. En toch verwachten Bitcoin investeerders dat het een nieuw hoogtepunt gaat behalen. Hoop is nooit een goede investeringsstrategie.”


Bitcoin is niet te faken

Dat Peter Schiff geen fan is van de Bitcoin is niets nieuws. Zijn mening heeft het perspectief van Bitcoin investeerders echter niet kunnen veranderen.

De CEO vna Parallax Digital, genaamd Robert Breedlove, gaf een samenvatting van het goud versus Bitcoin-debat in het licht van het Wuhan Kingold-schandaal. Een Bitcoin is niet te faken. Daarom ligt de keuze volgens hem uiteindelijk voor de hand. Mensen zullen overstappen naar de digitale vorm van goud.

 

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top