Nieuws, Regulatie, Stablecoin

Gouverneur Bank of England: Libra kan US Dollar Vervangen

De gouverneur van de Bank of England, genaamd Mark Carney, heeft een verandering in het wereldwijde financiële systeem voorgesteld. De gouverneur wil de Amerikaanse dollar vervangen door een digitale valuta, vergelijkbaar met de Libra van Facebook.


Wereld moet overstappen naar een digitale valuta

Tijdens een jaarlijkse toespraak van de gouverneur, op het het symposium van de Amerikaanse Federal Reserve, zei Carney dat een Libra-achtige digitale valuta de Amerikaanse dollar kan vervangen als de reservevaluta van de wereld.

Carney zegt dat het vervangen van de dollar door een digitale valuta een betere stap zou zijn dan de reservestatus te laten vervangen door een andere nationale valuta. Volgens de gouverneur kan een nieuwe hegemonische valuta het best worden geleverd door de publieke sector, via een netwerk van digitale valuta’s van de centrale bank.

“De combinatie van verhoogde economische beleidsonzekerheid, protectionisme en bezorgdheid zorgt ervoor dat verdere negatieve invloeden niet voldoende konden worden gecompenseerd vanwege de beperkte beleidsruimte. Dat is niet gezond voor de wereldeconomie.”


Carneys kijk op Facebook’s Libra

In juli sprak gouverneur Carney zich al eens uit over het Libra project van Facebook. Vanwege de enorme omvang van het project moet het vanaf het begin vrijwel perfect zijn om vrijgegeven te worden zegt hij:

“Het is succesvol of niet. Als het succesvol is, wordt het bepalend, omdat er een zeer groot aantal gebruikers bij betrokken zou zijn. Zo’n project moet constant gecontroleerd worden en het mag geen kinderziektes hebben. Je kunt geen mensen geld uit hun portemonnee laten verliezen. “

In februari 2018 vertelde Carney dat Bitcoin (BTC) volgens traditionele definities niet als een legitieme valuta kan worden beschouwd.


[Tijdelijk aanbod]: Gratis 1000 euro handelen

ACTIE: Maak een Bitvavo Account aan via Newsbit en betaal de eerste 1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is veruit de goedkoopste Nederlandse exchange. (Klik op de onderstaande knop)