Bitcoin Nieuws, Regulatie Nieuws

Gouverneur centrale bank van Kenia voelt druk om reserves van het land om te zetten in Bitcoin

De gouverneur van de centrale bank van Kenia, Patrick Njoroge, geeft aan dat hij externe druk voelt van crypto-voorstanders om de reserves van het land om te zetten in Bitcoin.

‘Veel mensen hebben me gepusht’

De gouverneur voelt de druk dus toenemen, maar hij zegt dat het veel te risicovol is. Patrick Njoroge omschrijft dit idee dan ook als ‘gekte’.

Het omzetten van de reserves van Kenia in Bitcoin is een risico gezien de volatiliteit van cryptocurrecies.

– Patrick Njoroge

De gouvereur vertelde ook dat wetgevers mogelijk onder druk staan ​​om het wetgevingsproces te beïnvloeden ten gunste van het adopteren van cryptocurrencies. Hij zei dan ook het volgende:

Ik weet dat je onder veel druk staat door sommige van deze mensen die deze dit soort wetgeving erdoorheen willen pushen, omdat het gunstig is voor hen. Ik kan je verzekeren dat ik veel mensen heb die me hebben gepusht om onze reserves in Bitcoin te zetten. Maar ik zou wel gek zijn als ik dit inderdaad zou doen.

– Njoroge.

We zouden crypto kunnen gebruiken, maar alleen als het wat oplost

Verder merkte Njoroge op dat het land er voor zou kunnen kiezen om cryptocurrencies te gebruiken als ze daadwerkelijk een bepaald probleem oplossen. Hij riep op tot een herziening van de cryptocurrency-sector om af te stappen van de ‘hype’ rond digitale assets. 

Welk probleem lossen ze in onze economie op? Zijn het op dit moment betere instrumenten voor bijvoorbeeld transacties dan wel al hebben? Het antwoord is nee. Is de beveiliging ervan beter dan uw bankrekening? Het antwoord is nee. Ik zie het als iets dat wordt gehyped. Echter moeten we er wel goed naar kijken en uitzoeken of het een bepaald probleem kan oplossen of niet. 

Geen wetten om de crypto sector te beheren 

De Centrale Bank van Kenia heeft eerder waarschuwingen afgegeven aan burgers met betrekking tot het omgaan met cryptocurrencies. Daarbij verwees het naar de daaraan verbonden risico’s. Er bestaat echter geen alomvattende regelgeving om de sector te beheren. 

Lokale banken werden aangespoord om voorzichtig te handelen rondom cryptocurrencies of bedrijven die zich daarmee bezighouden. 

De ernst van de risico’s werd onlangs benadrukt door een rapport. Dit rapport geeft aan dat vier miljoen Keniaanse crypto-investeerders verlies hebben geleden. Dit was het gevolg van de aanhoudende sell-off op de cryptomarkt. 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed Bitcoin koers stabiel voorafgaand aan noodvergadering Fed
Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt Robert Kiyosaki noemt Bitcoin een koopkans, nu de dollar stijgt
Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt? Is Bitcoin bezig aan ontkoppeling van de traditionele financiële markt?
Meer nieuws

Meest gelezen

Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen? Gaat de XRP-prijsvoorspelling van The Simpsons uitkomen?
Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt Gokhshtein: De Ripple koers zal Exploderen als dit gebeurt
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten