Grayscale beheerd meer dan $3,4 miljard aan Bitcoins

Grayscale, een groot fonds voor digitaal vermogensbeheer, is dit jaar blijven groeien. Haar totaal beheerd vermogen bereikt dan ook nieuwe hoogtepunten. Volgens een tweet van 19 mei bereikte het totaal beheerd vermogen van Grayscale 3,8 miljard dollar. Dat is een stijging van meer dan 80% ten opzichte van $ 2,1 miljard in mei 2019.


Bitcoin-fonds in stroomversnelling

Grayscale beheert enorm veel cryptocurrencies. Ze beheren nu, volgens bronnen meer dan 3,36 miljard dollar aan Bitcoins. Daarnaast beheren ze nog eens $440 miljoen aan andere cryptocurrencies.

De waarde van Grayscale’s Bitcoin-investeringsfonds steeg 76% ten opzichte van de 1,9 miljard dollar van vorig jaar. Ook werd duidelijk dat er iets meer in andere crypto’s werd geïnvesteerd. Vorig jaar bestond het fonds namelijk voor 94% uit Bitcoins.

Grayscale’s AUM – Bron: Twitter

De enorme waardestijging van het Bitcoin-fonds van Grayscale komt te midden van een aanzienlijke stijging van de BTC-prijs op jaarbasis. Momenteel handelt Bitcoin op $9.745, een stijging van ongeveer 30% ten opzichte van $7.600 een jaar geleden. 

Volgens de gegevens is Grayscale’s Ethereum fonds nu het op één na grootste aandeel van de tien munten in het trustfonds. Grayscale’s ETH-fonds is goed voor $289 miljoen, gevolgd door Grayscale Ethereum Classic fonds, die $73 miljoen bezit.


Wat is Grayscale?

Grayscale, opgericht door Digital Currency Group in 2013, is een groot wereldwijd crypto-investeringsfonds. Het fonds wordt gereguleerd door wereldwijde autoriteiten, zoals de Amerikaanse Financial Industry Regulatory Authority en de Securities Exchange Commission. Grayscale werd naar verluidt de eerste digitale activafonds die in januari 2020 aan de SEC begon te rapporteren.

In april 2020 meldde Grayscale dat het bedrijf ongeveer 1,7% van al het aanbod van Bitcoin in handen had in zijn Grayscale Bitcoin Trust. Destijds zei het bedrijf ook dat het zijn grootste kwartaal ooit zag, ondanks de economische crisis als gevolg van de COVID-19-pandemie.

 

Bitvavo Actie! €1000 Gratis Handelen

Bitvavo exchange

Maak een account aan via Newsbit op Bitvavo en betaal over de eerste €1000 euro geen handelskosten! Bitvavo is in Nederland de goedkoopste en enige officiële cryptocurrency exchange.

 

knop_account-aanmaken