Bitcoin Nieuws

Grayscale hint op plannen om Bitcoin-trust om te zetten naar BTC ETF

De institutionele investeringsgigant genaamd Grayscale overweegt naar verluidt om zijn Bitcoin Trust om te zetten in een fysiek afgewikkeld exchange-traded fund (ETF).


‘Blijf op de hoogte’

Op 17 oktober liet Barry Silbert, de CEO van Grayscale, doorschemeren dat Grayscale plannen maakt om zijn Bitcoin Trust om te zetten in een ‘spot-settled Bitcoin-fund’.

Nadat de CEO van Grayscale kritisch was op Twitter over de nieuwe Bitcoin futures ETF’s, vroeg Bitcoin analist Preston Psyh aan de CEO wanneer Grayscale’s Bitcoin Trust zou worden omgezet in een Bitcoin ETF. Silbert antwoorde hierop met: “Blijf op de hoogte”. Het lijkt er dus op dat Grayscale inderdaad plannen aan het maken is om zijn Bitcoin Trust om te zetten.


Grayscale investeerders lijken verontrust door opmerkingen Grayscale CEO

Grayscale investeerders lijken echter verontrust te zijn door de opmerkingen van Silbert, waarbij een Twitter-gebruiker zich afvroeg wat een herstructurering zou betekenen voor beleggers die aandelen in Grayscale’s Bitcoin Trust bezitten.

“Wat gebeurt er met ons Grayscale-beleggers zodra de spot-ETF is goedgekeurd? Wordt onze belegging omgezet in ETF-aandelen?”

Geruchten over de vermeende ambities van Grayscale voor een Bitcoin ETF begonnen eind week te circuleren nadat een CNBC-rapport waarin anonieme insiders beweerden dat Grayscale wachtte op de Securities and Exchange Commission om hun Bitcoin ETF goed te keuren.

Op 15 oktober kondigde de SEC aan dat het de registratie van een Bitcoin ETF van ProShares had geaccepteerd. De ETF van ProShares biedt beleggers blootstelling aan contracten die speculeren op de toekomstige prijs van BTC en die in contanten worden afgewikkeld.

Ondanks dat de goedkeuring van de ETF wordt genoemd als de belangrijkste katalysator voor de recente prijsstijging van de Bitcoin, hebben veel analisten de ETF’s bekritiseerd vanwege de in contanten afgewikkelde structuur. Analisten pleiten ervoor dat de SEC een Bitcoin ETF goedkeurt die wordt ondersteund door en wordt afgewikkeld in BTC.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten