Bitcoin

Grayscale hint op plannen om Bitcoin-trust om te zetten naar BTC ETF

De institutionele investeringsgigant genaamd Grayscale overweegt naar verluidt om zijn Bitcoin Trust om te zetten in een fysiek afgewikkeld exchange-traded fund (ETF).


‘Blijf op de hoogte’

Op 17 oktober liet Barry Silbert, de CEO van Grayscale, doorschemeren dat Grayscale plannen maakt om zijn Bitcoin Trust om te zetten in een ‘spot-settled Bitcoin-fund’.

Nadat de CEO van Grayscale kritisch was op Twitter over de nieuwe Bitcoin futures ETF’s, vroeg Bitcoin analist Preston Psyh aan de CEO wanneer Grayscale’s Bitcoin Trust zou worden omgezet in een Bitcoin ETF. Silbert antwoorde hierop met: “Blijf op de hoogte”. Het lijkt er dus op dat Grayscale inderdaad plannen aan het maken is om zijn Bitcoin Trust om te zetten.


Grayscale investeerders lijken verontrust door opmerkingen Grayscale CEO

Grayscale investeerders lijken echter verontrust te zijn door de opmerkingen van Silbert, waarbij een Twitter-gebruiker zich afvroeg wat een herstructurering zou betekenen voor beleggers die aandelen in Grayscale’s Bitcoin Trust bezitten.

“Wat gebeurt er met ons Grayscale-beleggers zodra de spot-ETF is goedgekeurd? Wordt onze belegging omgezet in ETF-aandelen?”

Geruchten over de vermeende ambities van Grayscale voor een Bitcoin ETF begonnen eind week te circuleren nadat een CNBC-rapport waarin anonieme insiders beweerden dat Grayscale wachtte op de Securities and Exchange Commission om hun Bitcoin ETF goed te keuren.

Op 15 oktober kondigde de SEC aan dat het de registratie van een Bitcoin ETF van ProShares had geaccepteerd. De ETF van ProShares biedt beleggers blootstelling aan contracten die speculeren op de toekomstige prijs van BTC en die in contanten worden afgewikkeld.

Ondanks dat de goedkeuring van de ETF wordt genoemd als de belangrijkste katalysator voor de recente prijsstijging van de Bitcoin, hebben veel analisten de ETF’s bekritiseerd vanwege de in contanten afgewikkelde structuur. Analisten pleiten ervoor dat de SEC een Bitcoin ETF goedkeurt die wordt ondersteund door en wordt afgewikkeld in BTC.

Bitcoin nieuws

QCP Capital uit zorgen: Komt er een einde aan de Bitcoin-rally in het 2e kwartaal?
Nieuwe Bitcoin ETFs kochten al voor $35 miljard aan BTC
Stevent de Bitcoin koers af op een recordhoogte van $180.000?
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto handelaar voorspelt: Shiba Inu koers kan met 3600% stijgen
Cathie Wood: Bitcoin koers hard op weg naar $1,5 miljoen
Waarom stijgt de Bitcoin prijs vandaag?