Bitcoin

Grayscale: Inflatie ligt op de loer – Bitcoin beste investering

De belofte van verschillende centrale banken om onbeperkt geld bij te drukken heeft ertoe geleid dat ‘s werelds grootste crypto-vermogensbeheerder Grayscale alarm slaat bij beleggers.

De vermogensbeheerder schrijft in een nieuw rapport dat Bitcoin de beste investering is voor beleggers in de huidige marktomstandigheden. Grayscale vertelt dat er inflatie kan ontstaan en dat dit de Amerikaanse dollar in gevaar brengt.


Bitcoin is de ideale investering

BTC, de grootste cryptocurrency ter wereld, is een ideale ‘veilige haven’. Zelfs beter dan goud, staatsobligaties en fiat doordat de munt beter toekomst bestendig is.

“Onhoudbare schulden en de angst voor wijdverbreide wanbetalingen zorgen voor het meest agressieve monetaire beleid sinds de oprichting van Bitcoin”, concludeert het rapport.

Fiat-valuta’s lopen het risico om minder waard te worden door inflatie. Staatsobligaties weerspiegelen lage of negatieve reële rendementen en leveringsproblemen benadrukken de verouderde rol van goud als veilige haven. Er zijn maar een beperkt aantal opties om risico’s af te dekken in een omgeving die wordt gekenmerkt door onzekerheid en Bitcoin zou een goede optie kunnen zijn.

Dat de Bitcoin halving juist nu plaatsvindt laat extra duidelijk zien wat er mis is aan het huidige financiële systeem. Terwijl de centrale banken bezig zijn met enorme hoeveelheden geld bij te drukken, halveert het aanbod van de Bitcoin. BTC doet dus precies het tegenovergestelde als dat er met fiat gebeurd. BTC gaat inflatie tegen, terwijl de overheden inflatie creëren met hun noodmaatregelen.


Grayscale blijft groeien

Ondanks de paniek die we in maart zagen, veroorzaakt door het coronavirus, heeft Grayscale enorm goed gepresteerd. Het bedrijf heeft nu meer dan 3 miljard dollar aan vermogen in beheer. Daarnaast heeft het bedrijf meer dan 1,7% van alle Bitcoins in beheer.

Het recente rapport van de vermogensbeheerder laat zien dat er veel kritiek is op het beleid van de centrale banken. “Beleggers moeten de effecten van de overheidsinterventies beter moeten begrijpen. Pas dan zie je wat er mis is met het huidige stelsel.’

 

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers zakt naar $63.000 door teleurstellend inflatierapport uit de VS
Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Waarom de cryptomarkt vandaag daalt

Ontdek waarom de cryptomarkt vandaag een dip ervaart. Leer over de oorzaken, waaronder geopolitieke spanningen, economische onrust en belastingverhogingen in de VS.

Iconisch “Buy Bitcoin”-bordje verkocht voor ruim 1 miljoen dollar
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Crypto analist: VeChain koers gaat met 1400 procent stijgen