Bitcoin

Grayscale kan de volgende fase van de Bitcoin bull run een vliegende start geven

De Bitcoin heeft mede door Grayscale de afgelopen maand merendeels zijwaarts gehandeld. Echter, de status-quo zal binnenkort veranderen. Volgens gegevens van analysebedrijf CryptoQuant, bereikte de prijspremie van de Grayscale Bitcoin Trust zojuist het laagste niveau sinds april 2019.


Grayscale lock-up eindigt vandaag

Grayscale heeft dit jaar regelmatig de krantenkoppen gehaald dankzij recordaankopen van de Bitcoin en de vraag ernaar. Maar, ondanks de de enorme aankopen wist de Bitcoin niet verder te stijgen in prijs. Aan het begin van deze maand ligt de aankooppremie van de Trust rond de $6,50. Voorheen heeft deze wel eens gelegen op $40. Zo’n lage prijspremie valt historisch samen met een consoliderende prijsprestatie, terwijl grote premies gelijk staan aan grote opwaartse bewegingen voor de Bitcoin.

Eind december legde een speciaal artikel in technologiemagazine Hackernoon uit dat het fenomeen verband houdt met vrijgaven van GBTC aandelen die onder de gebruikelijke lock-up vallen. Zodra deze zijn vrijgegeven, neigt de Bitcoin prijs omhoog te schieten. Dit komt omdat klanten hun winst terugstorten in de Bitcoin. In de tijd voorafgaand aan deze gebeurtenissen ziet men vaak weinig acties in de prijs.

De volgende ontgrendeling vindt vandaag, 3 februari, plaats. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat de Bitcoin prijs zijn bull run eindelijk door kan gaan zetten.


Geïnteresseerd in het leverage traden van Bitcoin en andere crypto? Klik hier en maak een account aan op Bybit.


Institutionele interesse houdt aan

Grayscale blijft ondertussen zijn aanbod van crypto tokens uitbreiden. Dit doen ze omdat de institutionele interesse absoluut niet af lijkt te nemen voor zowel de Bitcoin als altcoins. Deze week is de Ethereum Trust heropent na te zijn gesloten sinds december. Op 25 februari zal Grayscale zelfs een crypto gericht evenement sponsoren, de Bloomberg Crypto Summit. Grayscale beheert nu meer dan $21,8 miljard aan crypto’s.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Ripple gaat in beroep en wil $10 miljoen boete betalen aan de SEC