grayscale
Blockchain

Grayscale lanceert Europese ETF die cryptobedrijven volgt

De Grayscale ‘Future of Finance’ ETF is vanaf nu beschikbaar op een aantal grote aandelenbeurzen in Europa, zoals de London Stock Exchange, de Borsa Italiana en de Deutsche Börse Xetra. De Future of Finance ETF was al sinds februari beschikbaar in de Verenigde Staten.

Wat is de Futures of Finance ETF?

ETF’s zijn een populair beleggingsinstrument waarmee beleggers een mandje aandelen kunnen kopen tegen een relatief lage beheervergoeding.

De Grayscale Future of Finance ETF is dus een manier voor beleggers om een mandje aandelen te kopen van bedrijven die sterk gekoppeld zijn aan de crypto wereld.

Het fonds is gebaseerd op de Bloomberg Grayscale Future of Finance Index, die de prestaties volgt van bedrijven die naar verwachting de leiders van de opkomende digitale economie zullen zijn.

Deze index omvat aandelen zoals Robinhood, PayPal, Block, Coinbase, en verschillende cryptomining- en energiebeheerbedrijven, waaronder Argo Blockchain, Northern Data en Canaan.

Zoals we eerder aangaven was de Futures of Finance ETF al eerder gelanceerd op de New York Stock Exchange. Deze ETF omvat momenteel 21 openbare bedrijven. Echt gelukkig zijn investeerders van de ETF echter nog niet geworden. 1 ETF kostte in februari $25,93. Vorige week kelderden de aandelen echter en sloot de ETF op een prijs van $14.69.

Futures of finance etf
Prijs Futures of Finance ETF

Ondanks de koersval heeft Grayscale veel vertrouwen in de digitale economie:

Bij Grayscale hebben we lang geloofd dat de digitale economie een belangrijke motor zal zijn voor de ontwikkeling en groei van de wereldeconomie.

– David LaValle, Global Head of ETF’s van Grayscale.

Hij voegde eraan toe dat “Europese investeerders nu de mogelijkheid hebben om blootstelling te krijgen aan de bedrijven die cruciaal zijn voor de evolutie van het wereldwijde financiële systeem.”

Grayscale blijft inzetten op een Bitcoin ETF

Grayscale is bekend van zijn crypto-investeringsproducten, waaronder de Grayscale Bitcoin Trust en zijn Grayscale Ethereum Trust.

Sinds februari 2021 heeft de Bitcoin Trust echter flink te lijden van een flinke discount. Deze ‘korting’ bereikte vorige week zelfs een historische dieptepunten van onder de 30%.

Om de discount te elimineren, probeert Grayscale zijn Bitcoin Trust om te zetten in een fysieke Bitcoin ETF. Dit is echter vooralsnog niet gelukt omdat de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) dergelijke Bitcoin ETF’s tegenhoudt.

Volgens de SEC loopt een Bitcoin ETF te veel risico op prijsmanipulatie. Ook de volatiliteit van de Bitcoin wordt door de financiele waakhond genoemd als reden om een fysieke Bitcoin ETF tegen te houden. Wel heeft de SEC al vier Bitcoin futures ETF’s goed gekeurd.

Blockchain nieuws

Kansen in Tokenisatie voor vermogensbeheerders, volgens Chainlink
Er zitten voor miljoenen vast in wallets gekoppeld aan Coinbase en Vitalik Buterin
Verschuiving in crypto toegangspoorten essentieel voor Web3 Adoptie
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?