Grayscale
Blockchain

Grayscale lanceert investeringsfonds gericht op crypto-staking voor vermogende klanten

Grayscale Investments, een vooraanstaand investeringsbedrijf in de cryptosector, heeft de lancering aangekondigd van een nieuw investeringsfonds speciaal ontworpen voor geavanceerde beleggers die geïnteresseerd zijn in het blootstellen van hun portefeuilles aan inkomsten uit het staken van cryptocurrency-tokens.

Dit unieke fonds, genaamd het Grayscale Dynamic Income Fund, richt zich op klanten met aanzienlijke vermogens, vereisend dat geïnteresseerden meer dan $1,1 miljoen aan beheerd vermogen of een nettowaarde van meer dan $2,2 miljoen bezitten.

Genereren van inkomsten via staking

Het Dynamic Income Fund van Grayscale zal zich richten op het genereren van inkomsten door het inzetten (of staken) van Proof-of-Stake (PoS) tokens, een proces waarbij crypto-tokens worden vergrendeld om netwerkveiligheid en -efficiëntie te ondersteunen, terwijl rente of beloningen worden verdiend. Grayscale benadrukt dat het fonds wekelijks stakingbeloningen zal omzetten naar Amerikaanse dollars, met kwartaaluitkeringen voor beleggers. De firma heeft ook aangegeven een zorgvuldige selectie te zullen maken van de PoS-tokens die in het fondsportefeuille worden opgenomen, waarbij de nadruk ligt op het maximaliseren van inkomsten met kapitaalgroei als secundair doel.

De initial portfolio van het fonds zal bestaan uit Osmosis (OSMO) met een aandeel van 24%, Solana (SOL) met 20%, Polkadot (DOT) met 14%, en 43% verdeeld over andere tokens. Met staking-beloningspercentages variërend van 7,42% voor SOL tot 11,9% voor DOT, belooft Grayscale’s nieuwe fonds een aantrekkelijke optie te zijn voor vermogende beleggers die geïnteresseerd zijn in de cryptomarkt.

Grote uitstromen van Grayscale’s ETF

Deze aankondiging komt te midden van nieuws over Grayscale’s spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF), die sinds zijn lancering op 11 januari te maken heeft gehad met aanzienlijke uitstromen. Naar verluidt heeft de Grayscale Bitcoin Trust een totaal van meer dan $14 miljard aan dagelijkse uitstromen ervaren sinds de introductie ervan.

Bovendien heeft Grayscale een beheervergoeding van 1,5% per jaar voor hun Bitcoin ETF aangekondigd, significant hoger dan het gemiddelde van 0,30% van andere spot Bitcoin ETF’s.

Blockchain nieuws

Stronghold Digital Mining overweegt gedeeltelijke verkoop
Innovatieve blockchain-technologie kan Boda Boda Sector in Oost-Afrika transformeren
Animoca Brands zet eerste stappen in Bitcoin-industrie met steun aan Opal Foundation
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
JPMorgan slaat alarm: Grote zorgen over toekomst cryptomarkt