Grayscale
Bitcoin

Grayscale: Onhoudbare staatsschuld VS creëert meer vraag naar Bitcoin

Grayscale claimt dat de recente inflatiedata op de korte termijn bearish kan zijn voor Bitcoin, maar op de lange termijn zien ze het juist als een positieve ontwikkeling.

Volgens de analisten van Grayscale zullen store of value assets als Bitcoin steeds meer kapitaal aantrekken als de Amerikaanse overheid zijn schulden laat groeien.

Zeker in een scenario waarin de rentes hoog blijven door de inflatie.

Waarom is dat bullish voor Bitcoin?

Zach Pandl, het hoofd van de onderzoeksafdeling van Grayscale, claimt dat de hoge inflatie betekent dat de Amerikaanse centrale bank (Federal Reserve) niet zomaar de rente kan verlagen.

Dat betekent dat de Amerikaanse overheid steeds meer van zijn schulden moet oversluiten op de huidige hoge rentes. Daardoor gaan de jaarlijkse rentekosten omhoog, waardoor de begrotingstekorten toenemen, de schulden verder groeien en de rentekosten weer stijgen.

“De Fed kan de rentes niet verlagen zolang de kerninflatie zo hoog blijft, maar de sterke nominale groei van de economie, de aanstormende halving en adoptie-trends als tokenisatie creëren een positief klimaat voor de cryptomarkten”, aldus Pandl.

De inflatie steeg in maart met 0,4% van maand-op-maand en met 3,5% op jaarbasis. Daarmee viel deze opnieuw hoger uit dan de schattingen van 0,3% en 3,4%.

Bearish op de korte termijn?

De reële rente op 10-jarige Amerikaanse staatsobligaties steeg van februari op maart met 19% naar 1,934%. Volgens Grayscale kan dat ervoor zorgen dat investeerders van risico-assets als Bitcoin overstappen op meer stabiele investeringen als Amerikaanse staatsobligaties.

Een positieve reële rente betekent namelijk dat investeerders de inflatie kunnen verslaan door simpelweg staatsobligaties te kopen. De rente op 10-jarige staatsobligaties ligt nu 1,934% hoger dan de inflatie.

Van december 2017 op januari 2018 steeg de reële rente met 52,35% van 0,573% naar 0,873% en destijds begon de Bitcoin koers aan een lange bearmarkt.

Grappig genoeg lijkt Bitcoin op dit moment niet zoveel last te hebben van die hoge inflatiescore, wat mogelijk te maken heeft met de zwakke financiële gezondheid van de Amerikaanse overheid.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Bitcoin nieuws

Om zilver in te halen moet Bitcoin naar $93.000 stijgen
Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten