grayscale
Ethereum, Regulatie

Grayscale trekt aanvraag voor Ethereum Futures ETF bij SEC in

De cryptovermogensbeheerder Grayscale heeft zijn plan om een exchange-traded fund (ETF) voor Ethereum-futures aan te bieden, opgegeven en dinsdag zijn regelwijzigingsverzoek bij de Securities and Exchange Commission (SEC) ingetrokken.

Grayscale trekt Ethereum ETF aanvraag in

De kennisgeving van intrekking voor de voorgestelde Grayscale Ethereum Futures Trust ETF geeft geen verklaring waarom Grayscale zijn plannen heeft gewijzigd, maar beschrijft alleen de meerdere vertragingen die door de SEC zijn ingevoerd sinds het verzoek op 19 september 2023 werd ingediend. De toezichthouder verklaarde meer tijd nodig te hebben om het voorstel te beoordelen op 15 november, 18 december en uiteindelijk op 22 maart van dit jaar.

James Seyffart, ETF-analist voor Bloomberg, noemde het een interessante zet, en zei:

‘Dit was naar mijn mening in wezen een Trojaans paard, bedoeld om dezelfde omstandigheden te creëren die Grayscale hielpen de GBTC-rechtszaak te winnen.’

Seyffart vertelt dat hij dacht dat Grayscale wilde dat de SEC opnieuw ‘een futures-product goedkeurt en een spot-product afwijst’ om een nieuwe juridische confrontatie met de SEC uit te lokken. Maar dat blijkt nu niet het geval. Het terugtrekken van hun aanvraag voor de Ethereum futures-ETF suggereert dat ze deze keer geen rechtszaak zullen aanspannen.

Seyffart erkende dat Grayscale mogelijk zijn aanvraag voor de Ethereum futures-ETF heeft ingetrokken om een aangepaste versie opnieuw in te dienen.

“Het intrekken en opnieuw indienen is minder werk voor de SEC, maar het zorgt er ook voor dat Grayscale of anderen nu geen kans hebben om een rechtszaak aan te spannen,” merkte hij op.

Missen we iets groots?

Toen een Twitter-gebruiker suggereerde dat Grayscale zijn aanvraag had ingetrokken omdat de SEC van plan was Ethereum spot-ETF’s goed te keuren, reageerde Seyffart sceptisch.

“Ik denk niet dat dit zal gebeuren, hoewel de kans niet nul is. Daarom vermoed ik dat er iets anders speelt,” schreef hij. “Maar eerlijk gezegd zou dat een van de weinige redenen zijn om dit vrijwillig in te trekken als ik Grayscale was.”

Dat Seyffart sceptisch is, is niet verrassend. De kans op goedkeuring van een Ethereum spot-ETF blijft afnemen, en de hoop vervaagde verder toen bleek dat de SEC Ethereum vorig jaar naar verluidt als een gereguleerd effect had geclassificeerd, ondanks publieke uitspraken dat er nog geen besluit was genomen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert nieuw gasmodel voor Ethereum-transacties
Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten