ethereum
Ethereum

Grayscale verwacht binnenkort Ethereum ETF, ondanks stilte van SEC

Grayscale heeft vertrouwen in de snelle komst van een Spot Ethereum ETF, ondanks dat er veel geruchten rondgaan over het gebrek aan communicatie tussen de Securities and Exchange Commission (SEC) en de aanvragers. Dat zou er volgens die geruchten toe moeten leiden dat de SEC nog niet klaar is om de Spot Ethereum ETF te accepteren.

Ethereum ETF niet anders dan die van Bitcoin

Het voornaamste argument van Craig Salm is dat een Ethereum ETF niet significant anders is dan die van Bitcoin. “Ik denk niet dat het gebrek aan communicatie van de wetgevers op een bepaalde uitkomst wijst […] persoonlijk maak ik me daar geen zorgen om en ik geloof dat de ETFs goedkeuring verdienen”, aldus Craig Salm, het hoofd van de juridische afdeling van Graysacle.

“Het enige verschil is dat de ETFs geen Bitcoin aanhouden, maar Ethereum. Op veel punten heeft de SEC dus al gesproken met de uitgevers en hoeft het minder uit te zoeken”, aldus het duidelijke oordeel van Salm.

Hij lijkt eerder te beargumenteren dat het gebrek aan communicatie juist een positief signaal is. De SEC weet wat het kan verwachten en de uitgevers weten wat de SEC zou willen zien met de Spot Ethereum ETFs.

Het enige grote verschil tussen Bitcoin en Ethereum is natuurlijk Proof-of-Stake, waar Ethereum niet lang geleden op overstapte.

Is Proof-of-Stake een probleem voor de SEC?

ETF-uitgevers die van plan zijn om staking in hun Ethereum ETFs te stoppen hebben een extra probleem om uit te zoeken met de toezichthouder.

Het gaat hiermee om de aanvragen van ARK 21Shares, Fidelity en Franklin Templeton.

Bloomberg ETF-analisten Erich Balchunas en James Seyffart maken zich zorgen over het gebrek aan communicatie van de SEC. Zij hebben de kans op de komst van een Ethereum ETF in mei inmiddels verlaagd naar 25 procent.

“Er zijn geen positieve signalen of andere zaken te vinden, waar je ook kijkt. Persoonlijk hoop ik dat ze de ETFs goedkeuren, maar het ziet er niet goed uit”, aldus Balchunas.

De SEC moet op 23 mei beslissen over de aanvraag van VanEck en analisten voorspellen dat alle aanvrager op dat moment zullen weten waar ze aan toe zijn.

Nog 5 dagen: Pak nu je 20 Euro bonus bij Bitvavo

Sta je op het punt om de cryptowereld te ontdekken en overweeg je om Ethereum of een andere crypto te kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en de Nederlandse crypto beurs Bitvavo krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding

Nog maar 5 Dagen Beschikbaar: meld je aan bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 20 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Vitalik Buterin introduceert nieuw gasmodel voor Ethereum-transacties
Crypto analist: Groots moment aanstaande voor Ethereum
Ki Young Ju: Je moet Ethereum niet met Bitcoin vergelijken
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten