Altcoin, Solana

Grayscale voegt SOL & UNI toe aan portefeuille

De in New York gevestigde crypto-activabeheerder Grayscale heeft laten weten dat het nu Solana (SOL) en Uniswap (UNI)-tokens toevoegt aan zijn ‘Digital Large Cap Fund’-portefeuille.


Op twee na grootste altcoin in portefeuille

Dit gebeurde tijdens de driemaandelijkse herbalancering van GDLC. Dit wordt gedaan door bestaande onderdelen van de portefeuille te verkopen en hier goed presterende crypto-activa voor terug te kopen. Naar verluidt vertegenwoordigt SOL nu circa 3.24% in de portefeuille en UNI 1,06%. Naar verluidt blijft Grayscale bezuinigen op Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC).

In de afgelopen herbalancering werd Cardano’s ADA toegevoegd. ADA vertegenwoordigde destijds circa 4,26% van de portefeuille, waardoor SOL nu de op twee na grootste activa in Grayscale’s Digital Large Cap Fund is. Grayscale heeft ook meer ADA toegevoegd, waardoor dit nu 5,11% van de portefeuille vertegenwoordigt.

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) blijven de grootste crypto-munten in de portefeuille, met een vertegenwoordiging van respectievelijk 62,19% en 26,08%. In de afgelopen 3 maanden zijn er geen veranderingen geweest in Grayscale’s DeFi-fonds, waar UNI leider is met 45,20% en AAVE volgt met 14,11%.


Grayscale & Morgan Stanley

Grayscale wordt steeds populairder bij wereldwijde financiële giganten. Onder andere Morgan Stanley hebben hun investering bij Grayscale’s Bitcoin Trust meer dan verdubbeld. Sinds juli heeft Morgan Stanley dan ook al ruim 58.000 aandelen vanuit deze Bitcoin Trust geïnvesteerd. Dit is een stijging van 105% wanneer dit vergeleken wordt met het aantal aandelen in april van dit jaar.

Dat dit bedrijf hier nu op in zet is echter niet onverwacht. In maart van dit jaar kondigde het bedrijf namelijk aan dat het zijn beleggers wil blootstellen aan de top cryptocurrency. Dit blijkt succesvol gezien de investeringen die het bedrijf nu in de Bitcoin Trust doet. Het is nog onbekend wat de volgende stap van het bedrijf precies zal gaan zijn.