Bitcoin Nieuws, Solana Nieuws

Greenpeace en Ripple’s mede-oprichter voeren campagne om Bitcoin-code te veranderen

Greenpeace voert samen met enkele andere klimaatgroepen en de mede-oprichter van Ripple, Chris Larsen, een nieuwe campagne uit om de code van Bitcoin (BTC) te veranderen. Samen willen ze het consensusmodel van BTC veranderen naar iets wat milieuvriendelijker is.


Change the code, not the climate

De campagne met de titel ‘Change the code, not the climate’ is naar verluidt bedoeld om de belangrijkste industrieleiders, Bitcoin-miners en influencers als Elon Musk en Jack Dorsey onder druk te zetten om de overstap te maken naar een nieuw consensusmodel. De campagne zegt het volgende:

“Als slechts 30 mensen, zoals de belangrijkste miners, exchanges en kernontwikkelaars die de code van Bitcoin bouwen en eraan bijdragen, ermee instemden om Proof-of-Work Mining opnieuw uit te vinden of over te stappen op een energiezuinig protocol, zou Bitcoin stoppen met het vervuilen van de planeet.”


Wil jij Bitcoin verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Fossiele brandstoffen ingezet voor minen Bitcoin

Greenpreace maakt zich voornamelijk grote zorgen over het feit dat er momenteel veel energie nodig is om Bitcoin te minen, dat voornamelijk via fossiele brandstoffen gewonnen wordt. Zij zijn van mening dat miners een grote bijdrage kunnen leveren aan het milieuvriendelijker maken van de gehele sector, door bijvoorbeeld steenkoolafval of aardgas te gebruiken voor hun activiteiten.

Het is benoemingswaardig dat Greenpeace tussen 2014 en 2021 acceptaties accepteerden in de vorm van Bitcoin, voordat ze deze vanwege milieu zorgen stop hebben gezet. Rond dezelfde tijd stopte de CEO van Tesla, Elon Musk, ook met het accepteren van Bitcoin-betalingen voor zijn Tesla-voertuigen.


Van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake

Een voorbeeld voor een nieuw consensusmodel wordt die van Ethereum (ETH) benoemt. Waar zij momenteel op hetzelfde Proof-of-Work-mechanisme als Bitcoin vertrouwt, veranderen zij dit met Ethereum 2.0 naar een nieuw Proof-of-Stake-mechanisme. Dit mechanisme vergt veel minder energie en is hiermee veel milieuvriendelijker. Larsen zei hierover het volgende:

“Nu Ethereum verandert, is Bitcoin echt de uitbijter. Sommige van de nieuwere protocollen, Solana en Cardano, zijn gebouwd met een laag energieverbruik in het achterhoofd.”

Larsen verklaarde verder dat hij zowel Bitcoin als Ethereum bezit en dat hij graag wil dat beide cryptocurrencies in de toekomst slagen. Volgens hem bewandelt Bitcoin momenteel echter een onhoudbaar pad. Hier moet dan ook verandering in komen volgens hem. Tot slot zei Larsen het volgende:

“Ik acht de kans dat Bitcoin ooit naar PoS-mechanisme gaat op precies 0%. Er is geen motivatie onder Bitcoiners om de beveiliging van het huidige protocol te vernietigen door zo’n zet te maken.”

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers stijgt na slecht nieuws over Amerikaanse economie
Grayscale aangeklaagd omdat GBTC wordt verhandeld met 43% korting
Bitcoin verliest koers van 17.000 dollar, onzekerheid heerst
Meer nieuws

Meest gelezen

SEC zet laatste harde aanval in op Ripple Labs in rechtszaak
Gene Hoffman: Ripple zal de strijd tegen de SEC verliezen
Terra-oprichter Do Kwon: “Sam Bankman-Fried dumpte 1 miljard dollar aan TerraUSD

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten