Bitcoin Nieuws

Greenpeace stopt met het accepteren van Bitcoin donaties

Greenpeace heeft gezegd dat het stopt met het aannemen van Bitcoin-donaties omdat het “niet langer verdedigbaar is in verband met het klimaat.


Verschuiving op de cryptomarkt

Bitcoin is niet goed voor het milieu, zo merkte Elon Musk onlangs op. En ook klimaatgroepen beginnen zich plotseling af te zetten tegen de digitale munt.

Greenpeace heeft in 2014 een faciliteit opgezet om Bitcoin donaties te accepteren, maar de organisatie nu weer van plan om deze optie te schrappen. De organisatie gaf, hoewel de optie tot nu toe in feite niet op grote schaal is gebruikt, het volgende statement:

“De hoeveelheid energie die nodig was om de Bitcoin te laten draaien is nu duidelijk geworden. Dit heeft ervoor gezorgd dat het accepteren van BTC donaties niet langer verantwoordelijk is.”

Veel van het huidige bewustzijn van het energieprobleem van de Bitcoin is ongetwijfeld versterkt door de recente uitspraken van Elon Musk. De CEO van Tesla kondigde aan dat het bedrijf de Bitcoin niet langer zou accepteren als betaling voor voertuigen. Dit vanwege de bezorgdheid over het hoge energieverbruik van Bitcoin mining.

De beslissing van Musk had een dramatische en onmiddellijke impact op de cryptovalutamarkten. Het veroorzaakte een scherpe daling van de prijs van de Bitcoin. Al was de verschuiving van de reputatie van Bitcoin als een “vuile valuta” al lang in de maak. Langdurige zorgen over het hoge energieverbruik van de valuta winnen steeds meer aan kracht.


70% schone energie, of toch niet?

Toch is lang niet iedereen het eens met het standpunt van Musk. Sommige analisten blijven beweren dat waar crypto mining wordt aangedreven door waterkracht en andere schone bronnen, klimaatrisico’s een kleine zorg zijn. Volgens hen gebruiken BTC miners voor meer dan 70% schone energie. Maar of dat echt klopt is maar de vraag, dit omdat dit gewoon weg heel moeilijk bij te houden is.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika Bitcoin koers daalt door sterk banenrapport uit Amerika
Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North Bitcoin miner Marathon heeft blootstelling van 81,3 miljoen dollar op failliete Compute North
Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin Amerikaanse banenrapport komt op cruciaal moment voor Bitcoin

Newsbit Gisteren 10:06 u leestijd 1 – 3 min

Meer nieuws

Meest gelezen

Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar Analisten voorspellen crash en Ethereum koers van 750 dollar
Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen? Zal juridische overwinning van Ripple de XRP koers laten ontploffen?
Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance Terra Luna Classic (LUNC) token gaat door het dak dankzij Binance
meer meest gelezen

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten