Bitcoin investeerder
Bitcoin

Groei Bitcoin gebruik leidt tot record aantal dagelijkse transacties

Het Bitcoin-netwerk heeft een recordaantal van 1,6 miljoen unieke transacties verwerkt, slechts drie dagen nadat de nieuwste Bitcoin halveringscyclus begon op 20 april. Dit markeert een significant moment voor het gebruik van Bitcoin in dagelijkse transacties.

Correlatie tussen aantal transacties en Bitcoin Runes

Uit gegevens van Blockchain.com en Glassnode blijkt een directe correlatie tussen de lancering van Bitcoin Runes – een alternatief voor Bitcoin Ordinals en het BRC-20-protocol – en de piek in het aantal dagelijkse transacties. Op de piekdag waren Runes goed voor 81,3% van alle Bitcoin-transacties.

Na deze piek heeft Bitcoin zijn dominante positie binnen het netwerk hersteld. Op 29 april waren BTC-transacties goed voor 77,8% van het totaal, terwijl Runes nog 18,8% voor hun rekening namen. De overige transacties bestonden uit Ordinals (1,2%) en BRC-20 (2,3%).

Sinds halving al meer dan 1.200 BTC aan transactiekosten verdiend via Runes-transacites

De introductie van Bitcoin Runes, die samen met BRC-20-tokens meer bruikbaarheid voor Bitcoin in het nieuwe paradigma van Bitcoin DeFi (BTCFi) beoogt, heeft een positieve impact gehad op de miningsector. Grote miningbedrijven zoals Stronghold Digital Mining en Marathon, beide actief in de Verenigde Staten, hebben de financiële en functionele voordelen van de Runes benadrukt. Volgens Dune Analytics hebben miners sinds de invoering van de halvering al meer dan 1.200 BTC aan transactiekosten verdiend door Runes-transacties.

De populariteit van Runes lijkt echter af te nemen. Volgens Ignas, een pseudonieme gedecentraliseerde financiële (DeFi) onderzoeker, vertonen recente trends parallellen met de NFT-hype na de bekendmaking van JPEGs. Hij waarschuwt dat, hoewel de markt momenteel nog steeds positief reageert op nieuwe Rune-token-airdrops, de interesse snel kan afkoelen.

Bitcoin nieuws

Bitcoin koers beleeft sterke week, crypto analist voorspelt meer vuurwerk
Anthony Scaramucci verwacht dat meer pensioenfondsen in Bitcoin zullen stappen
Professionele investeerders stappen massaal in Spot Bitcoin ETFs
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten