Cyber Hacker
Hack

Groot Veiligheidslek bij Kyber Network: Bijna $50 Miljoen Verloren

Kyber Network, een vooraanstaande speler in de gedecentraliseerde financiële sector (DeFi), heeft te maken gekregen met een omvangrijke inbreuk op de beveiliging.

Harde klap voor het netwerk

Het incident, dat zich in enkele uren voltrok, leidde tot een schrikbarend verlies van bijna $50 miljoen. Kyber Network, bekend vanwege zijn KyberSwap Elastic-platform, stelt gebruikers in staat om verschillende digitale activa uit te wisselen zonder afhankelijk te zijn van een traditionele tussenpersoon, een kenmerk van DeFi-systemen.

Deze aanval is een harde klap voor het netwerk, dat aanzienlijke populariteit had vergaard tijdens de ‘DeFi-zomer’-hype, een periode gekenmerkt door toenemende belangstelling en investeringen in gedecentraliseerde financiering.

De aanval op Kyber Network had diverse facetten en trof verschillende ketens, waaronder mainnet, optimisme, polygoon en arbitrum. Volgens cyberbeveiligingsbedrijf PeckShieldAlert heeft de aanvaller aanzienlijke bedragen overgemaakt, waaronder 1.000 Wrapped Ether (WETH), wat neerkomt op ongeveer $2,06 miljoen, naar een verdacht adres.

Gemeenschapsanalisten meldden verliezen op verschillende ketens: 7,5 miljoen op mainnet, 315k op basis, 15 miljoen op optimisme, 2 miljoen op Polygon en 20 miljoen op Arbitrum. Het totale verlies bedroeg ongeveer $47 miljoen, wat een van de grootste verliezen in de recente geschiedenis van DeFi betekent.

Als reactie op de inbreuk adviseerde Kyber Network gebruikers om uit voorzorg hun geld op te nemen en benadrukte het de noodzaak phishing-links te vermijden.

De KyberSwap-aggregator, een afzonderlijke entiteit binnen het netwerk, blijft echter wel operationeel. Kyber Network heeft zich verplicht regelmatig updates te verstrekken terwijl het team het incident onderzoekt.

De herstelinspanningen zijn in volle gang, met de focus op het begrijpen van de exploitatiemechanismen en het verbeteren van de beveiligingsmaatregelen om toekomstige incidenten te voorkomen.

Hack nieuws

Meer dan de helft van gestolen Ethereum van Poloniex-hack overgeheveld via Tornado Cash
WBTC-hacker geeft €66,5 miljoen aan gestolen fondsen terug
Hacker verplaatst gestolen Ethereum naar cryptomixer na aanval op Poloniex
Meer nieuws

Meest gelezen

Kan de Ripple (XRP) koers 50 dollar worden?
Ripple in problemen: SEC verwerpt voorstel voor verlaging boete
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom