Crypto VK
Hack

Grootschalige cryptocurrency-diefstal in Groot-Brittannië: Twee mannen aangehouden

In een recente ontwikkeling heeft de Britse politie twee mannen aangehouden voor het stelen van £5,7 miljoen (ongeveer $7,125 miljoen) aan cryptocurrencies. De verdachten, James Heppel (42) uit Staverton, Wiltshire en Jake Lee (38) uit Charlcombe, Bath, worden beschuldigd van samenzwering om fraude te plegen.

Nietsvermoedende investeerders oplichten

Volgens de South West Regional Organised Crime Unit (SWROCU) hebben de verdachten een replica van de bekende crypto-exchange Blockchain.com gebruikt om nietsvermoedende investeerders op te lichten. De slachtoffers, die hun inloggegevens op de nepwebsite invoerden, werden hun cryptocurrencies ontfutseld. Dit heeft geresulteerd in 55 slachtoffers uit 26 verschillende landen, waaronder 11 uit Groot-Brittannië.

De zaak kwam aan het rollen na de arrestatie van Lee door de politie van Avon en Somerset op verdenking van witwassen. Bij zijn arrestatie werden drie Bitcoin-wallet recovery seeds, drie digitale apparaten en £24.000 in contanten gevonden. Deze vondsten waren cruciaal voor het koppelen van de fraude aan Lee en zijn medeverdachte Heppel.

Zowel Lee als Heppel hebben schuldig gepleit. Lee wordt mogelijk veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en Heppel heeft een straf van vijftien maanden gekregen. Daarnaast loopt er een bevel tot confiscatie van £1 miljoen tegen Lee.

Toename van crypto-oplichting in Groot-Brittannië

Pamela Jain, aanklager bij het Serious Economic Organised Crime International Directorate van de Crown Prosecution Service, beschreef de zaak als “complex en tijdrovend”, met onderzoek naar talloze slachtoffers en samenwerking met verschillende internationale autoriteiten.

Tot op heden is er voor £64.000 aan cryptocurrency, £835.000 aan contanten, drie auto’s en een kunstwerk van Banksy, getiteld ‘Bomb Love’ ter waarde van £60.000, teruggevonden.

Dit incident markeert een voortdurende toename van crypto-oplichting in Groot-Brittannië. De politie heeft onlangs gewaarschuwd voor Coscoin, een vermeende Ponzi-schema dat zich voordoet als een AI-gestuurd handelsplatform. Volgens een rapport van TRM Labs in maart hebben Britten sinds oktober 2022 gemiddeld £15.000 verloren aan diverse vormen van cryptofraude, waaronder investeringszwendels en phishing-operaties.

Hack nieuws

Ex-werknemer steelt bijna $2 miljoen van Solana memecoin platform Pump.Fun
Broers stelen in 12 seconden $25 miljoen van Ethereum blockchain
Meer dan de helft van gestolen Ethereum van Poloniex-hack overgeheveld via Tornado Cash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten