Computer Hacker
Hack

Grootschalige hack van Poloniex en geldwitwaspraktijken via Tornado Cash opgemerkt

Een recente ontwikkeling in de cybercriminaliteit heeft de aandacht gevestigd op een significante diefstal en daaropvolgende witwasoperatie. De dader van de Poloniex-hack, wiens Ethereum-adres eindigt op 0x3E…fDFd, heeft ongeveer $308.000 aan cryptovaluta (100 ETH) witgewassen via het mengprotocol Tornado Cash. Dit markeert de eerste keer dat deze hacker Tornado Cash gebruikt heeft voor het witwassen van illegaal verkregen fondsen, zo meldt WuBlockchain.

Voor een geschatte waarde van $114 miljoen gestolen

De hack, die plaatsvond op 10 november vorig jaar, leidde tot een diefstal van diverse cryptovaluta met een geschatte waarde van $114 miljoen vanuit Poloniex. De analyse toonde aan dat de betrokken Ethereum-portemonnee 357 transacties uitvoerde, terwijl een Tron-blockchain-portemonnee ongeveer $42 miljoen naar verschillende adressen stuurde.

Verder onderzoek wijst uit dat de verantwoordelijke voor de Poloniex-overval waarschijnlijk banden heeft met de Lazarus Group, een Noord-Koreaanse hackorganisatie die bekend staat om omvangrijke cybermisdaden gericht op financiële instellingen en cryptocurrency-platforms.

Ook HTX en Heco cross-chain bridge aangevallen

Naast de Poloniex-hack, werden de crypto-exchange HTX en de Heco cross-chain bridge ook aangevallen, wat leidde tot het verlies van meer dan $97 miljoen aan verschillende tokens. Een vermoedelijke privésleutel kwetsbaarheid werd geïdentificeerd als de oorzaak van deze aanvallen, waarbij de daders gebruik maakten van de Heco-brug om tokens van gebruikersportemonnees naar hun eigen accounts over te hevelen.

Dit incident benadrukt de urgente noodzaak voor strengere veiligheidsmaatregelen binnen crypto-uitwisselingen en blockchain-protocollen. Ondertussen zetten veiligheidsdiensten en cyberexperts hun onderzoek voort en werken hard om de verdachten achter deze grootschalige hacks op te sporen. Blijf op de hoogte voor meer updates over deze voortdurende zaak.

Hack nieuws

Ex-werknemer steelt bijna $2 miljoen van Solana memecoin platform Pump.Fun
Broers stelen in 12 seconden $25 miljoen van Ethereum blockchain
Meer dan de helft van gestolen Ethereum van Poloniex-hack overgeheveld via Tornado Cash
Meer nieuws

Meest gelezen

Crypto-analisten voorspellen: Zó lang duurt het om miljonair te worden met een $1.000 investering in Cardano
Bekende Nederlandse crypto analist verkoopt al zijn Bitcoin – Dit is waarom
Nieuwe CPI-cijfers vandaag om 14.30: Dit staat de Bitcoin koers te wachten