Bitcoin

Grootste bioscoopketen Thailand accepteert vanaf nu Bitcoin

De grootste bioscoop exploitant in Thailand, de Major Cineplex Group, maakt het voor zijn klanten mogelijk om bioscoopkaartjes te kopen met behulp van Bitcoin (BTC).


Betalingen met Bitcoin

Dit heeft de bioscoopketen gedaan door middel van een aankondiging van het cryptocurrency proefproject. Hiermee wil de bioscoopketen nieuwe innovaties en technologieën ondersteunen.

Om de cryptocurrency-betalingen te verwerken is de bioscoopketen een samenwerking aangegaan met de lokale cryptocurrency exchange Zipmex en de digitale betalingen startup RapidZ. De nieuwe betaalmethode is inmiddels al officieel gelanceerd door de introductie ervan op 4 maart 2021. Dit was in de bioscoop ‘Major Cineplex Ratchayothin’, gelegen in Bangkok. Klanten konden hun bioscoopkaartjes kopen door met Bitcoin door een QR code te scannen via RapidZ.

Hiermee is de eerste grote stap gezet voor de bioscoopketen. De pilot is echter nog lang niet afgelopen, want de bioscoopketen hoopt aan het eind van dit jaar pas de pilot uit te kunnen breiden naar 39 andere bioscopen in Bangkok.


Klanten trekken die ook in crypto investeren

Hierdoor maakt de bioscoopketen een primeur: het is de allereerste bank in Thailand dat crypto nu officieel als betaling geaccepteerd heeft. Volgens een woordvoerder van Major Cineplex, Narut Jiansanong, is het initiatief bedoeld om meer klanten te trekken die ook in crypto investeren.

Naar verluidt heeft Thailand ongeveer 1 miljoen Bitcoin-houders, dat goed is voor ongeveer 2% van de totale volwassen bevolking van het land. Het land heeft dan ook al stappen gezet richting een regulatie van cryptocurrencies. Om de risico’s ervan in te perken van de relatief risicovolle cryptocurrency-markt, wil de regering van het land een aantal eisen opstellen. Deze eisen gelden voor iedereen die in de digitale activaklasse willen investeren. Een eis hiervan is een jaarlijks inkomen van minimaal $33.250. Het is echter niet bekend of dit bedrag definitief is, of nog open staat voor eventuele veranderingen.

Bitcoin nieuws

Marathon Digital verhoogt Hashrate-doelstelling voor 2024
Jack Mallers: ‘Bitcoin koers op weg naar $1 miljoen’
Fondsbeheerder: ‘Hoge inflatie gaat Bitcoin naar $200.000 brengen’
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?