Hacker Hackerman
Hack

Grootste deel van gestolen Curve Finance fondsen herstelt door Binance

De cryptocurrency exchange Binance heeft naar verluidt verreweg het grootste deel van de gestolen fondsen van Curve Finance teruggekregen. Recentelijk werden zij gehackt, waarbij $570.000 werd gestolen.

Ongeveer 80% van fondsen terug

De cryptocurrency exchange van Changpeng Zhao (CZ) heeft naar verluidt $450.000 teruggekregen, of ongeveer 80% van de gestolen fondsen. De fondsen zouden op diverse manieren naar de exchange gestuurd zijn, maar zijn opgemerkt. Momenteel heeft Binance contact opgenomen met de rechtmatige eigenaren hiervan om alles terug te krijgen op de plek waar het thuishoort.

Het platform werd eergisteren aangevallen door een hacker. Alhoewel het probleem snel gevonden en opgelost was, wist de hacker wel veel geld te stelen. Dit geld is vervolgens naar cryptomixers gestuurd in een poging om het spoor te verbergen. Doordat de hackers het geld terugstuurden naar Binance, konden de experts van de crypto-exchange achter de herkomst komen.

Het komt gelukkig vaker voor dat gestolen fondsen, of een groot deel hiervan, na een hackaanval terugkomen. Toch komen deze exploits regelmatig voor. In 2022 alleen al zijn er vele aanvallen geweest die met succes uitgevoerd zijn. Alhoewel de opbrengsten per hack verschillend zijn, is het geen goed teken. Volgens analysebedrijf Chainalysis is er $2 miljard aan geld weggelekt vanwege cross-chain bridge-hacks. Dit is circa 69% van het totale gestolen bedrag in het jaar.

Hack nieuws

Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zet LinkedIn in om crypto te stelen
Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Omvangrijke cyberaanval door Akira treft wereldwijd meer dan 250 organisaties
Meer nieuws

Meest gelezen

Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Crypto analist: ‘Deze 3 altcoins gaan vlammen volgende week’
Stuurt de Amerikaanse centrale bank aan op een gigantische crash voor Bitcoin en aandelen?