Nieuws, Trending

Grootste gedeelte van Bitcoins zijn opgeslagen in beleggingsportefeuilles

Het grootste deel van de circulerende Bitcoins (BTC) worden op dit moment opgeslagen in beleggingsportefeuilles. Dit blijkt uit een onderzoek dat is gedaan door Diar. 

Grotendeels houdt vast

Uit Diar’s analyse blijkt dat het grootste gedeelte van de circulerende Bitcoins, 55 procent, in portefeuilles worden vastgehouden die een waarde hebben van $1.3 miljoen (€1.1 miljoen) of meer. Één derde (33%) van de Bitcoins zijn de portefeuilles nog nooit uitgegaan, door ofwel verloren privésleutels, waardeverlies van de Bitcoin of in de hoop dat de populaire cryptocurrency nog meer waard wordt.

Een kwart verzamelt meer dan Bitcoins

27% van de Bitcoin kopers verzamelen meer cryptomunten dan alleen de Bitcoin. Momenteel gaat er $4.2 miljard (€3.6 miljard), ofwel 3.8% van het totale Bitcoin-aanbod gaat in omloop van de top 5 cryptocurrency portefeuilles die worden beheerd door verschillende crypto-exchanges. Hiernaast wordt 87% van de Bitcoins bewaard in een portefeuille waar 10 of meer Bitcoins op aanwezig zijn.

BTC Whales houden meeste waarde vast

De Whales die Bitcoin bezitten houden de meeste Bitcoins, en dus meeste waarde vast. Zo wordt er voor ongeveer $100 miljard (€86 miljard) vastgehouden door slechts 0.7% van alle Bitcoin-adressen. Momenteel is meer dan 80% van alle Bitcoins gemined. Hierdoor zijn er nog ‘slechts’ 4.2 miljoen Bitcoins te minen, voordat alle 21 miljoen Bitcoins zijn verdiend.