Newsbit

Bitcoin (BTC)

Grootste verzekeraar Zwitserland accepteert Bitcoin nu als betaling

Bitcoin (BTC)
TimeCoin Special Token Sale Banner

AXA, Zwitserlands grootste en Europa’s één-na-grootste verzekeringsmaatschappij heeft Bitcoin (BTC) betalingen nu mogelijk gemaakt voor zijn klanten. Hiermee is het de eerste verzekeraar die dit nu voor hun klanten mogelijk maakt. Om dit mogelijk te maken is de verzekering een samenwerking aangegaan met de lokale crypto-broker ‘Bitcoin Suisse’.


Groeiende vraag naar Bitcoin als betaalmethode

Op dit moment kunnen klanten van AXA hierdoor alle verzekeringen op de levensverzekeringen na betalen met Bitcoin. Levensverzekeringen vallen vanwege een aantal wettelijke belemmeringen niet onder deze regeling.

De acceptatie van de top cryptocurrency komt nadat de verzekeraar een marktonderzoek uitgevoerd heeft. Uit dit onderzoek bleek dat ongeveer één derde van alle respondenten tussen 18 en 55 jaar oud op dit moment cryptocurrency in hun bezit hebben. Hiermee groeit de vraag naar betalingsmogelijkheden met deze nieuwe mogelijke betalingsvorm steeds verder. AXA reageert nu op deze groeiende vraag met een officiële nieuwe betaalmethode.


Betaling werkt simpel en zonder extra kosten

Het systeem werkt eigenlijk vrij eenvoudig. Wanneer klanten met Bitcoin willen betalen, wordt het verschuldigde bedrag in Zwitserse franken omgerekend naar het equivalent in Bitcoin. Dit wordt gedaan aan de hand van de op dat moment geldende wisselkoers, die vervolgens tijdelijk vastgezet wordt. Hierdoor betaald de klant daadwerkelijk het aantal BTC dat eerder laten zien wordt; hierdoor wordt het eventuele risico wat bij wisselkoersen geldt volledig vermeden. Hiernaast worden er geen extra kosten in rekening gebracht omdat er gekozen is om met de top cryptocurrency te betalen.

AXA heeft aangegeven dat het bedrijf op dit moment niet van plan is om de Bitcoin die het ontvangt ook op hun balans te houden. Naar verluidt ontvangt Bitcoin Suitte circa 1.75% aan commissies voor het uitvoeren van de crypto-betalingen. Hierdoor is het een voordelige samenwerking voor beide partijen geworden.

Gerelateerd Nieuws

Scroll to Top