Hacker
Hack

Grote Beveiligingsinbreuk treft Grand Base

Een ernstige beveiligingsinbreuk heeft het RWA-tokenisatieplatform Grand Base, dat opereert op het Layer 2 Base-netwerk, getroffen.

Het beveiligingsbedrijf Cyvers, gespecialiseerd in web3, heeft bekendgemaakt dat de inbreuk plaatsvond op de implementer-wallet van Grand Base. De aanvaller verwierf volledige rechten om het native token van het defi-protocol, genaamd GB, te minten.

Waarde Grand Base-token daalde tot bijna $0

Als direct gevolg van deze inbreuk stortte de prijs van het Grand Base-token bijna volledig in, met een daling van bijna 99%. De aanvaller heeft de GB-tokens omgeruild voor 615 Ethereum (ETH), wat aangeeft dat de impact van de inbreuk aanzienlijk is.

Analisten van Cyvers hebben exclusieve inzichten gedeeld over het incident en benadrukken dat dergelijke inbreuken zeldzaam zijn op het Base-netwerk.

Na de bevestiging van de inbreuk via sociale media heeft Grand Base aangekondigd dat hun team de wallet van de hacker volgt en actief samenwerkt met verschillende cryptocurrency exchanges (CEX’s) om de gestolen middelen te bevriezen.

Deze aanval is deel van een groeiende trend van cyberaanvallen binnen de cryptocurrency-industrie. Vorig jaar leidden diverse hacks tot een verlies van ongeveer 2 miljard dollar, en alleen al in januari van dit jaar werd bijna 50 miljoen dollar gestolen door cybercriminelen. Deze incidenten benadrukken de noodzaak voor verbeterde beveiligingsmaatregelen binnen de sector.

Hack nieuws

Hackers stelen voor $181.000 aan crypto via slimme contracten van inactief Yield Protocol
Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zet LinkedIn in om crypto te stelen
Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’