Ethereum daalt, Ethereum crash
Ethereum

Dreigt er een grote koerscorrectie voor Ethereum?

De populaire analist Benjamin Cowen verwacht dat Ethereum weleens aan de vooravond van een gigantische correctie kan staan. De analist ziet dat er zich een historisch patroon vormt, wat in 2019 een gigantische daling veroorzaakte. In theorie kan Ethereum volgens de analist helemaal terugvallen naar het niveau van 1.200 dollar.

Dat lijkt zeer onwaarschijnlijk met de huidige koers van 2.900 dollar. Niet in de laatste plaats omdat Ethereum nu wat momentum lijkt op te pakken.

Zorgen om Ethereum?

Benjamin Cowen spreekt hier een opinie uit die lijnrecht tegenover die van verschillende andere analisten ingaat. Zo verwacht de Nederlandse analist Michaël van de Poppe juist dat Ethereum de komende periode gaat stijgen ten opzichte van Bitcoin.

Zo zie je maar dat het heel lastig is om de koersen van financiële assets te voorspellen. Voor allebei de kanten van het verhaal is vaak een stel goede argumenten beschikbaar.

Om de voorspelling van Cowen uit te laten komen, moet Ethereum ten opzichte van Bitcoin naar beneden uitbreken. Dat lijkt op dit moment allesbehalve te gebeuren.

De Bitcoin koers staat vandaag namelijk in het rood, terwijl de Ethereum koers een indrukwekkende stijging van ruim 1,2 procent op de borden heeft staan. Qua market cap loopt Ethereum echter nog ver achter op Bitcoin (350 miljard om 1,01 biljoen dollar).

Is Benjamin Cowen een Bitcoin-maximalist?

Soms lijkt het erop alsof Benjamin Cowen vooral hoopt dat de rest van de markt naar beneden uitbreekt ten opzichte van Bitcoin.

Vrijwel alle analyses van Cowen eindigen in de conclusie dat Bitcoin een gigantisch sterke periode te wachten staat, terwijl de rest van de markt in de problemen komt.

Ook nu doet hij weer een dergelijke voorspelling. Wat dat betreft is het misschien slim om de analyses van Cowen met een korreltje zout te nemen, aangezien hij regelmatig een behoorlijk eenzijdig perspectief schetst.

Aan de andere kant heeft hij de afgelopen maanden wel gelijk gehad met deze voorspellingen. De Bitcoin koers liet indrukwekkende stijgingen zien, terwijl de rest van de markt dat met moeite kon bijbenen.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Ethereum of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Ethereum nieuws

Santiment: De Ethereum koers zal spoedig weer gaan stijgen
Ethereum stort in: koers duikt onder de $3.000
Ethereum vs Bitcoin: Kan ETH zich herpakken in mei?
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?