Exchange Nieuws

Exchange Nieuws

Grote crypto bedrijven kondigen plan tegen witwassen van geld aan

Coinbase, Circle, Anchorage en Robinhood hebben “TRUST” aangekondigd, een systeem dat ernaar streeft te voldoen aan de antiwitwasregels en tegelijkertijd de privacy te beschermen.


Invoering van nieuwe reisregels

Coinbase, Robinhood en meer dan een dozijn andere cryptobedrijven hebben woensdag een plan aangekondigd om te voldoen aan de nieuwe regels. Deze zijn onlangs uitgevaardigd door de Financial Action Task Force (FATF), een internationale instantie die zich inzet voor de bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering.

De nieuwe regels hebben betrekking op de zogenaamde “reisregel”. Deze verplicht financiële instellingen om informatie te verzamelen over de afzender (en soms de ontvanger) van transacties met een waarde van meer dan $3.000 tussen financiële instellingen. De FATF maakte afgelopen najaar duidelijk dat de reisregel geldt voor cryptobedrijven.


Wil jij Crypto verhandelen op één van de grootste en meest betrouwbare exchanges ter wereld? Klik hier en ga naar KuCoin.


Een plan om aan de eisen te voldoen

Als reactie hierop heeft een coalitie van cryptobedrijven gewerkt aan een plan om aan die eis te voldoen. Het resultaat van dat werk is wat ze TRUST noemen, een afkorting voor “Travel Rule Universal Solution Technology”. Het bestaat uit een reeks regelingen die de naleving garanderen en de privacy van de klant beschermen.

TRUST verplicht de aangesloten bedrijven met name om end-to-end-codering te gebruiken bij het verzenden van gegevens naar elkaar. Ook mag klantinformatie nooit opgeslagen worden op een manier die kwetsbaar kan zijn voor aanvallen van derden. Het stelt ook een reeks minimale beveiligingspraktijken vast.

De bedrijven die aangesloten zijn bij TRUST zijn: Anchorage, Avanti, Bitgo, bitFlyer, Bittrex, BlockFi, Circle, Coinbase, Fidelity Digital AssetsSM, Gemini, Kraken, Paxos, Robinhood, Standard Custody & Trust, Symbridge, Tradestation, Zero Hash en Zodia Custody .

Volgens de topadvocaat van Coinbase, Paul Grewal, hebben de bedrijven FinCen geraadpleegd bij het ontwikkelen van het TRUST-voorstel. FinCen is de eenheid van het ministerie van Financiën die zich bezighoudt met financiële misdrijven. In een interview met Coinbase zei hij dat “de oplossing zal werken” als het gaat om overdracht tussen TRUST-leden.

Grewal voegde eraan toe dat de TRUST-leden verwachten dat meer bedrijven zich de komende maanden bij hun zullen voegen.

Er zijn enkele opmerkelijke afwezigheden in de lijst van TRUST-leden, waaronder crypto-exchange FTX en Binance. Volgens Grewal zal de vraag of cryptotransacties tussen TRUST- en niet-TRUST-leden voldoen aan de reisregel in de loop van de tijd worden opgelost.

Een ander groot onopgelost probleem is hoe entiteiten binnen het domein van DeFi kunnen voldoen aan de reisregel. In het bijzonder valt nog te bezien hoe gedecentraliseerde protocollen en wallets de vereiste reisregelinformatie zullen verzamelen.

Grewal erkende dat dergelijke vragen verre van opgelost zijn, maar zei dat TRUST een belangrijke eerste stap vertegenwoordigt.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten