Remilia Hack
Hack

Grote Crypto-hack treft oprichter van Remilia en Milady

In een verontrustende ontwikkeling in de crypto-gemeenschap beweert Krishna Okhandiar, beter bekend onder het pseudoniem Charlotte Fang en de oprichter van de populaire NFT-collectie Milady en de gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) Remilia, het slachtoffer te zijn geworden van een cyberaanval. Grote hoeveelheden Ether en NFT’s zouden zijn overgedragen naar een wallet die actief betrokken is bij het liquideren van deze activa.

Eerder al financiële instabiliteit ondervonden

Het alarm werd voor het eerst geslagen door Dumpster DAO, een gebruiker van het sociale platform X (voorheen bekend als Twitter), die een screenshot deelde waarin Okhandiar aangaf “leeg” te zijn, vergezeld van een link naar een wallet die inkomende overdrachten ontving van met Remilia gelieerde wallets.

De DAO, die achter het project Milady Maker NFT staat, ondervond eerder financiële instabiliteit door Fang’s experimentele kunstproject Bonkler, gelanceerd in april 2023. Recent zijn er uit de betreffende wallet talrijke Milady-gerelateerde NFT’s verkocht, inclusief NFTx-inzet, en is er voor ongeveer $1 miljoen aan Ether overgemaakt naar een ander adres. Op het moment van rapporteren bevat de wallet nog steeds bijna $1 miljoen aan Ether en verschillende andere tokens.

Nog onduidelijk hoe hack precies kon plaatsvinden

De exacte wijze waarop de vermeende hack heeft plaatsgevonden, blijft onduidelijk, maar het beveiligingsbedrijf Peckshield wees op een verdachte overboeking van de Remilia Treasury-wallet naar de betrokken wallet, een transactie die ook werd benadrukt op het platform X.

In een verdere onthulling in september 2023 meldde Fang via X dat een ontwikkelaar binnen het Milady-ecosysteem erin geslaagd was om ongeveer $1 miljoen aan vergoedingen om te leiden van de Remilia Corporation. Dit resulteerde in de overname van drie belangrijke X-accounts gerelateerd aan het project, waardoor de officiële Remilia-accounts buitengesloten werden.

Milady, dat in 2021 van start ging, omvat een reeks van 10.000 anime-profielfoto-NFT’s ontworpen door Fang. De collectie kreeg een aanzienlijke boost in mei 2023 toen Elon Musk, CEO van Tesla, publiekelijk zijn steun betuigde door het delen van een meme uit de Milady NFT-collectie. Dit leidde tot een verdubbeling van de minimumprijs van een Milady NFT van 3,8 Ethereum naar 7,8 ETH.

De crypto-sector blijft kwetsbaar voor hacks en exploits, met een totaalverlies van $1,8 miljard in 2023 door dergelijke incidenten, waarvan 17% wordt toegeschreven aan de Noord-Koreaanse Lazarus Group. In februari 2024 alleen al waren hacks verantwoordelijk voor het verlies van ruim 65 miljoen dollar, wat 97,54% van het totaal gestolen bedrag vertegenwoordigt, volgens een rapport van Immunefi.

Hack nieuws

Hackers stelen voor $181.000 aan crypto via slimme contracten van inactief Yield Protocol
Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus zet LinkedIn in om crypto te stelen
Google advertenties gebruikt om kwaadaardige crypto-websites te promoten
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Bitcoin koers verliest $2.000, wat is er aan de hand?
Macro-guru: Ethereum en Solana gaan richting de ‘bananen-zone’