Amerika, USA, vS
Regulatie

Grote doorbraak voor Amerikaanse crypto-industrie: Nieuwe wet aangenomen

De Amerikaanse crypto-industrie heeft gisteren een belangrijke stap vooruit gezet. De vorig jaar geïntroduceerde FIT21-wet, die langverwachte duidelijkheid moet scheppen over crypto-regulering in de Verenigde Staten, is aangenomen in het Huis van Afgevaardigden.

Bovendien heeft president Joe Biden zijn standpunt gewijzigd en de wet gesteund. Dit zou kunnen betekenen dat de VS zich voorbereiden op het vaststellen van een nieuwe standaard voor de crypto-industrie.

FIT21 crypto-wet aangenomen

De FIT21-wetgeving, voluit bekend als de ‘Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act’, werd in juli 2023 in het leven geroepen, gesteund door de Republikeinen. Het wetsvoorstel is bedoeld om een nieuw en duidelijk regelgevend kader voor digitale activa in de VS op te zetten. 

Specifiek zal FIT21 een einde maken aan de onduidelijke scheidslijn voor de classificatie van cryptocurrencies als effecten of digitale grondstoffen. Dit is van belang omdat het bepaald of de Securities and Exchange Commission (SEC) of de Commodity Futures Trading Commission (CFTC) de leidende toezichthouder zou moeten zijn.

Momenteel is het nogal een puinhoop aangezien er geen duidelijke scheiding is tussen de verantwoordelijkheden van de twee toezichthouders. 

De wetgeving zal meer autoriteit geven aan de CFTC, die als meer crypto-vriendelijk wordt beschouwd dan de SEC. Wanneer een crypto ‘’voldoende gedecentraliseerd’’ is, zou de SEC namelijk de macht moeten overhandigen aan de CFTC.

Gisteren werd de revolutionaire wet aangenomen in het Huis van Afgevaardigden, met 279 stemmen voor, tegenover 136 stemmen tegen.

Het kan echter nog maanden duren voordat de 100 leden tellende Senaat FIT21 in overweging neemt –  er is namelijk geen tijdslimiet waarbinnen de senatoren moeten handelen.

Geen veto van Biden tegen crypto-wet

De huidige president Biden heeft nu tien dagen om een veto uit te spreken tegen het wetsvoorstel. Gisteren, voordat er werd gestemd in het Huis van Afgevaardigden, liet de Biden administratie middels een verklaring echter al weten dat het geen stokje tussen de nieuwe wetgeving zal steken, terwijl dit aanvankelijk wel het plan leek te zijn.

De regering verzet zich nog altijd tegen de goedkeuring van FIT21-wetgeving, maar liet weten ‘’graag te willen samenwerken met het Congres om te zorgen voor een uitgebreid en evenwichtig regelgevend kader voor digitale activa’’.

Het hoofd van de SEC, Gary Gensler, heeft zich logischerwijs ook tegen het wetsvoorstel uitgesproken en zei dat het ‘’nieuwe regelgevende gaten’’ opent en risico’s met zich meebrengt voor de stabiliteit van de kapitaalmarkten.

Handel €10.000 gratis en krijg 10 euro bonus

Wil je de cryptowereld betreden en wellicht Bitcoin of een andere crypto kopen? Grijp dan nu je kans met deze exclusieve aanbieding! Dankzij een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest toegankelijke en gebruiksvriendelijke crypto beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding.

Maak een account bij Bitvavo via de onderstaande knop en ontvang een welkomstcadeau van 10 euro helemaal gratis. En dat is niet alles – je betaalt ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Meld je nu aan!

Regulatie nieuws

Mark Cuban: ‘Gary Gensler kan Joe Biden de verkiezingen kosten’
Zuid-Koreaanse toezichthouder introduceert strengere regulering voor cryptobeurzen
Gemini schikkingt met New York AG voor $50 miljoen over het Earn-programma
Meer nieuws

Meest gelezen

Voormalig Ripple directeur: Dit is wanneer we een gigantische XRP stijging kunnen verwachten
Advocaat: Dit is wanneer de uitspraak in de Ripple-rechtszaak verwacht wordt
ChatGPT voorspelt: Dit is het moment waarop de XRP koers $5 kan bereiken