Serenity Shield Hack
Hack

Grote inbraak bij Project Serenity Shield leidt tot waardeverlies

In een schokkende ontwikkeling heeft Serenity Shield, een project dat zichzelf presenteert als een oplossing voor ‘crypto-erfenis’, te kampen gehad met een ernstige beveiligingsbreuk. Bijna 99% van de waarde van hun token, SERSH, verdampte nadat er ongeveer 6,9 miljoen SERSH-tokens, destijds gewaardeerd op $5,6 miljoen, werden ontvreemd uit een MetaMask-wallet van het team.

Serenity Shield maakt incident zelf bekend

Het incident werd op 27 februari bekendgemaakt door Serenity Shield zelf. Het project heeft direct actie ondernomen door alle transacties, stortingen en opnames van SERSH op gecentraliseerde beurzen op te schorten in een poging de schade te beperken.

De exploitatie van de beveiligingsbreuk vond plaats om 9.11 uur UTC op dezelfde dag, waarbij de gestolen tokens naar een niet-geïdentificeerde externe wallet werden overgemaakt. Als gevolg hiervan stortte de prijs van het SERSH-token binnen vijf uur in, om vervolgens binnen vijf minuten met 98% te dalen van $0,565 naar $0,009, volgens gegevens van CoinGecko.

Serenity Shield heeft aangekondigd dat het van plan is te herlanceren met een nieuw tokencontract, hoewel er nog geen tijdlijn is vrijgegeven. Het team is voornemens om alle liquiditeit naar nieuwe slimme contracten te verplaatsen en belooft de verloren liquiditeit door de exploit te vervangen.

Onrust in de gemeenschap

Deze gebeurtenis heeft tot onrust geleid binnen de gemeenschap, met name onder gebruikers van het platform X. Een gebruiker, bekend onder de naam ‘Hamster Altcoins’, uitte kritiek op het project voor het gebruik van een MetaMask hot wallet, wat als een minder veilige opslagoptie wordt beschouwd in vergelijking met cold wallets, die offline privésleutels bewaren.

Serenity Shield, gelanceerd op 18 december, slechts enkele weken voor het incident, benadrukt zijn inzet voor het beschermen van de belangen van zijn gemeenschap en minimaliseren van de impact van het veiligheidsincident. De aanval en het daaropvolgende waardeverlies van het SERSH-token hebben echter vragen opgeroepen over de beveiligingspraktijken van het project en de veiligheid van crypto-assets in bredere zin.

Hack nieuws

Enorm verlies door adresvergiftiging
Hacker begint met verplaatsen van miljoenen na inactief jaar
Pike DeFi Protocol komt met verklaring na exploit van $1,6 miljoen
Meer nieuws

Meest gelezen

Cathie Wood: 6 Ethereum is genoeg om miljonair te worden
Waarom is de cryptomarkt zo hard onderuit gegaan?
Bitcoin koers valt onder de $60.000 – wat is er aan de hand?