Altcoin, Zilliqa

Grote netwerkupdate voor Zilliqa uitgevoerd

De ontwikkelaars van Zilliqa hebben aangekondigd dat het netwerk met succes is geüpdatet naar versie 5.0.0. In totaal heeft dit proces 5 maanden in beslag genomen.


Slimme contracten

De update brengt dan ook een paar mooie functies met zich mee. Zo is de functionaliteit en uitvoering van slimme contracten aanzienlijk verbeterd. Hiernaast is de transactiesnelheid op de blockchain van Zilliqa significant versneld. Naast deze verbeteringen zijn er diverse bugs en andere fouten uit de ingesloten programmeertaal Scilla opgelost.

Het is sinds juni 2019 mogelijk om binnen het Zilliqa-netwerk slimme contracten aan te maken. Deze functie bevatte echter nog enkele bugs, waardoor het niet altijd even makkelijk was om deze contracten aan te maken. Dat is met deze update opgelost.


Defecte knooppunten verwijderen

Het team heeft naast bovengenoemde updates ook een DS-reputatiefunctie geïntroduceerd. Met deze functie is het nu mogelijk geworden om defecte knooppunten vele malen sneller uit het netwerk te verwijderen. Dit maakt het systeem dan ook veel dynamischer dan voorheen. De functie werd allereerst benoemd door een lid uit de Zilliqa-community. Nadat deze functie uitgebreid is getest en een beetje is aangepast, zit hij nu dan officieel in het systeem.

Tot slot hebben de gebruikers van Zilliqa vanaf heden toegang tot nieuwe- en vernieuwde API-opties. Een aantal al bestaande API-functies hebben een update gekregen, waardoor deze nu efficiënter zouden moeten werken.