Regulatie Nieuws

Regulatie Nieuws

Grote Russische bank verkent crypto-investeringen

Tinkoff Investments, de online versie van de grote Russische bank genaamd Tinkoff, doet onderzoek naar cryptocurrency-investeringsdiensten. Dit doen ze ondanks dat de Bank of Russia de bank ervan weerhoudt dergelijke tools te lanceren.


Tinkoff gaat kijken naar bijvoorbeeld PayPal en Robinhood

Dmitry Panchenko, hoofd van Tinkoff Investments, beweerde dat het onlineportaal van de bank projecten overweegt die verband houden met investeringen in cryptocurrency. Het is echter nog te vroeg om specifieke ideeën te bespreken, voegde hij toe.

Het bedrijf werkt nu aan onderzoeks- en ontwikkelingsinitiatieven gericht op een reeks crypto-gerelateerde diensten, zei Panchenko in een interview met het lokale persbureau TASS. Tinkoff Investments kijkt specifiek naar cryptoproducten van bedrijven zoals de internationale betalingsgigant PayPal, evenals crypto-vriendelijke apps zoals Revolut en Robinhood.


Cryptobetalingen nog steeds illegaal in Rusland

Panchenko benadrukte dat, ondanks dat lokale regelgevers bedrijven zoals Tinkoff Investments nog niet toestaan ​​om crypto-investeringsdiensten aan te bieden, Russen nog steeds actief crypto verhandelen op buitenlandse platforms, met meer dan $15 miljard aan crypto-activa op exchanges:

“Op de een of andere manier komen mensen in aanraking met crypto en doen ze het buiten het land. Het zou mogelijk correct zijn om dergelijke diensten te verlenen binnen het Russische rechtssysteem. Dit is vandaag wettelijk niet mogelijk, maar de kwestie moet nader worden besproken en bestudeerd.”

Panchenko voegde eraan toe dat makelaars zoals Tinkoff profiteren van de acceptatie van crypto-investeringsdiensten. Hij benadrukte ook dat de bank een groeiende vraag heeft gezien, met name naar investeringen in crypto. Dit is in tegenstelling tot het gebruik van crypto voor betalingen. Dat in Rusland verboden is door de cryptowet van het land “On Digital Financial Assets”.

Het nieuws komt maanden nadat de CEO van Tinkoff, Oliver Hughes, beweerde dat de Russische centrale bank Tinkoff ervan weerhield crypto-handelsdiensten aan te bieden. “Er is momenteel geen mechanisme voor ons om dat product aan hen aan te bieden in Rusland. De centrale bank heeft deze zeer moeilijke positie”, zei Hughes.

Zoeken

Jouw recente zoekopdrachten